Going outMaia Morgenstern, în închiderea Festivalului Tânăr de la Sibiu 

Maia Morgenstern, în închiderea Festivalului Tânăr de la Sibiu 

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu se încheie în acest weekend.

Maia Morgenstern și 15 concurenți de la Gala HOP urcă pe scena Teatrului Gong și prezintă spectacole în premieră pentru publicul sibian. Evenimente de neratat pentru cei prezenți în Sibiu.

ONE-WOMAN SHOW CU MAIA MORGENSTERN

Într-un tur de forță, Maia Morgenstern rostește adevăruri sumbre despre atrocitățile unei istorii deloc îndepărtate, care amenință să se repete constant. Producție a Teatrului Evreiesc de Stat, “O lecție de bune maniere” este one-woman show construit ca o satiră a textelor care incită la intoleranță. Propune un dialog cu publicul, dincolo de zona de confort. “Urletele de groază se transformă în râsete”, spune regizorul Alexandru Berceanu. Prezentat în premieră sibiană, spectacolul este programat duminică, 12 noiembrie, de la ora 19:00. 

DE LA GALA HOP LA TEATRUL GONG 

Cincisprezece concurenți ai Galei Tânărului Actor – HOP 2023 vin pe scena Teatrului Gong și prezintă șase momente sub forma unui spectacol. “Colaj Gala HOP” reunește cei mai talentați tineri actori sub forma unui eveniment unic la Sibiu – sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 19:00. 

ENERGIA EFERVESCENTĂ A COLAJULUI

“Cele șase momente selectate pentru a fi prezentate la Sibiu sunt o alegere subiectivă, pe care mi-o asum personal, în încercarea de a propune publicului un maraton teatral eclectic și dinamic, cu narațiuni personale într-o estetică performativă ce urmărește relația dintre actor și instrumentele digitale. Ritmat și articulat, dar și cu o luciditate tragi-comică, acest colaj scanează realitățile și rănile din jurul nostru, aducând în fața publicului energia efervescentă a unor actori și actrițe la început de drum”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

HERMANN VISEAZĂ

Festivalul Tânăr propune duminică, 12 noiembrie, de la ora 17:00, spectacolul de păpuși “Hermann visează”, o incursiune în mintea copilului care trece prin schimbări de îndată ce a ajuns pe băncile școlii. Călătoria unui puștii de 8 ani care se desprinde de programul zilnic și evadează în propria aventură stârnită de imaginația lui. 

CLOSURE

Mai mult de 140 de invitați din Chile, Argentina, Spania, Franța, Germania, Turcia și Marea Britanie au ajuns la Sibiu în perioada Festivalului Tânâr. Spectacolele au fost completate de ateliere (de mișcare, creație, comunicare) din dorința de a oferi o platformă cât mai diversificată pentru dezvoltatea celor mai mici spectatori. Biletele pentru ultimele reprezentații din cadrul Festivalului Tânăr sunt disponibile pe site-ul Teatrul Gong

Articole similare