Entertainment”Maestro” – O scrisoare de iubire pentru viață și artă

”Maestro” – O scrisoare de iubire pentru viață și artă

”Maestro”, regizat de Bradley Cooper, care semnează și scenariul împreună cu Josh Singer, urmează să fie lansat de Netflix pe 20 decembrie.

Lungmetrajul relatează decenii din viața dirijorului și compozitorului Leonard Bernstein, cu accent pe relația dintre el și Felicia Montealegre Cohn Bernstein.

SINOPSIS

”Maestro” este o poveste de iubire tumultoasă și fără limite. Filmul prezintă relația de o viață dintre Leonard Bernstein și Felicia Montealegre Cohn Bernstein. O scrisoare de iubire pentru viață și artă, ”Maestro” este, în esența sa, un portret emoțional epic al familiei și al dragostei.

DISTRIBUȚIE

Carey Mulligan, Bradley Cooper, Matt Bomer, Maya Hawke, Sarah Silverman, Josh Hamilton, Scott Ellis, Gideon Glick, Sam Nivola, Alexa Swinton și Miriam Shor fac parte din distribuția filmului.

SPIELBERG ȘI SCORSESE, PRODUCĂTORI

Producătorii filmului sunt Bradley Cooper, Steven Spielberg, Kristie Mackso Krieger, Fred Burner, Amy Durning și Martin Scorsese, în timp ce producători executivi sunt Carla Raij, Josh Singer, Bobby Wilhelm, Weston Middleton și Tracey Landon.

OVAȚIONAT LA VENEȚIA

Lungmetrajul a avut premiera la Festivalul de la Veneția de anul acesta, unde a fost îndelung ovaționat. Considerat de unii că merită cel puțin un trofeu Oscar, producția a fost și criticată – doar pentru machiajul lui Bradley Cooper, mai exact nasul lui fals aplicat pentru a semăna mai bine cu maestrul Bernstein.

TRIVIA

Acesta este al doilea film regizat de Bradley Cooper, după ”A Star is Born”, în care a jucat și rolul principal.
Dacă va fi premiat în acest sezon cu Oscar pentru interpretarea sa, Cooper va deveni al treilea actor recompensat pentru un rol într-un film pe care l-a și regizat. Până acum, Laurence Olivier a primit trofeul pentru “Hamlet” (1941) și Roberto Benigni, pentru “La vita e bella” (1998). Cooper a obținut nouă nominalizări în ultimul deceniu, dintre care patru ca actor: “Silver Linings Playbook” (2012), “American Hustle” (2013), “American Sniper” (2014) și “A Star is Born” (2018).

Photo CreditNetflix

Articole similare