EntertainmentLuna Filmului European, la București și Cluj-Napoca

Luna Filmului European, la București și Cluj-Napoca

Luna Filmului European/ Month of European Film are loc anul acesta în cinematografe din mai mult de 70 de orașe, între care București și Cluj-Napoca, singurele din România care sunt implicate anul acesta în inițiativă.

DIVERSITATEA FILMULUI EUROPEAN

Luna Filmului European, propriul sezon de filme și premii al Europei, celebrează diversitatea fantastică a filmului european. În întreaga Europă, datorită rețelei Europa Cinemas, cinematografele emblematice din zeci de orașe, de la Reykjavik la Atena, de la Lisabona la București, pun în valoare filmele europene, prezentând programe speciale, evenimente și retrospective dedicate.

CLUBUL FILMULUI EUROPEAN ȘI ZIUA EUROPEANĂ A CINEMATOGRAFIEI DE ARTĂ

Luna filmului european se desfășoară până pe 9 decembrie, când la Berlin va avea loc cea de-a 36-a ediție a European Film Awards, și va include lansarea European Film Club al European Film Academy și a European Arthouse Cinema Day.

PROGRAM UNIC

În locul unui catalog uniform, fiecare cinematograf participant din cele aproximativ 40 de țări creează un program unic, în funcție de experiența sa și în funcție de gustul publicului.

DOUĂ CINEMATOGRAFE ROMÂNEȘTI

Două cinematografe din România sunt parte din programul Luna Filmului European: Cinema Elvire Popesco din București și Arta din Cluj-Napoca.

ONLINE

În același timp, platformele MUBI și DAFilms vor pune accent pe filmele europene, permițând participarea cinefililor din întreaga lume la această a doua ediție a Lunii Filmului European.

Articole similare