EntertainmentLumi străvechi, în decembrie la History Channel

Lumi străvechi, în decembrie la History Channel

Seria de programe ”Lumi străvechi” va debuta la History Channel pe 7 decembrie, fiind difuzat săptămânal, de joi până duminică, de la ora 21:00.

Ea cuprinde programele ”Imperii antice”, care explorează profilurile unora dintre cei mai puternici lideri din istoria antică – Alexandru cel Mare, Iulius Cezar și Cleopatra; ”Colosseum”; ”Blestemul străbunilor”; ”Legendele faraonilor”; ”Misterele Morții” și ”Secretele construcțiilor romane”.

COLOSSEUMUL / COLOSSEUM

Această serie în opt episoade prezintă ascensiunea și căderea Imperiului Roman prin prisma uneia dintre cele mai spectaculoase și brutale arene din istoria omenirii – Colosseumul. De la viața cruntă a gladiatorilor ca luptători sclavi la împărații Romei care s-au folosit de vastul amfiteatru pentru a-și demonstra puterea totală, ”Colosseum” oferă telespectatorilor o incursiune unică în interiorul celui mai emblematic imperiu al istoriei. Fiecare episod evidențiază câte unul dintre cele opt personaje-cheie, toate bazate pe persoane reale din istorie.

Acoperind o perioadă de câteva sute de ani, serialul se desfășoară cronologic, de la inaugurarea cu fast a arenei până la ultimele jocuri. ”Colosseum” folosește secvențe dramatice live-action și efecte speciale pentru a insufla emoție în narațiunea personală a fiecărui personaj istoric. Serialul include comentarii cu experți de top, cercetători de renume mondial și nu numai.

BLESTEMUL STRĂBUNILOR / CURSE OF THE ANCIENTS

În această mini-serie istorică în cinci părți, Alice Roberts, profesor în antropologie biologică, prezintă modul în care oamenii de știință descoperă dovezile evenimentelor cataclismice din trecut și consecințele lor dezastruoase. De la războaie la cutremure, de la inundații la foamete, acestea sunt evenimentele care au contribuit la modelarea lumii noastre moderne.

În fiecare episod, Alice îi poartă pe telespectatori într-o călătorie prin Europa și Africa de Nord, dezvăluind situri și orașe fabuloase abandonate, câmpuri de luptă de mult uitate și civilizații avansate pierdute în negura timpului.
Victime ale acestor evenimente catastrofale, strămoșii noștri credeau că au fost blestemați, dar acum știința demontează aceste mituri și rescrie istoria.

LEGENDELE FARAONILOR / LEGENDS OF THE PHARAOHS

Seria ”Legendele faraonilor” aduce la viață povești adevărate și extraordinare din epoca faraonilor. Bazat pe cele mai recente cercetări, cu filmări dramatice în locații, documentarul surprinde energia unei lumi vii, dramatismul unor vieți reale și splendoarea celei mai fascinante civilizații din lumea antică.

Acest nou serial îi scoate în evidență pe marii constructori ai piramidelor egiptene și urmărește un secol de construcții epice, de la prima piramidă adevărată construită de Djoser până la cea de-a treia și ultima piramidă din Giza.
Pentru prima dată, datorită celor mai recente cercetări, este posibil să se pună într-o nouă lumină poveștile personale ale persoanelor care au participat la construirea Piramidelor și a Marelui Sfinx din Giza. Aceasta este povestea captivantă a modului în care căutarea faraonilor antici de a intra în viața de apoi a afectat viețile a zeci de mii de oameni, a schimbat fața planetei și a contribuit la crearea primei națiuni din lume.

MISTERELE MORȚII / MYSTERIES OF THE ANCIENT DEAD

Ce se întâmplă după moarte? Această întrebare a frământat omenirea încă de la începuturi. De-a lungul secolelor, misterul morții a dus la apariția diverselor ceremonii ciudate, ritualuri bizare și credințe complexe. Ce putem învăța de la strămoșii noștri folosind indiciile pe care aceștia ni le-au lăsat în ce privește relația lor cu moartea și cu lumea de dincolo? Această emisiune prezintă noi detalii despre secretele civilizațiilor antice.

SECRETELE CONSTRUCȚIILOR ROMANE / THE SECRETS OF THE ROMAN CONSTRUCTION

Acest documentar readuce la viață măreția ingineriei romane. Prin simulările computerizate și filmările incredibile în aer și la sol ale teritoriului, telespectatorii vor călători și vor descoperi procesul de construire a unor structuri romane incredibile, precum și ingineria din spatele unora dintre cele mai spectaculoase construcții din istorie.

Articole similare