FeaturesJulia Roberts în 5 roluri

Julia Roberts în 5 roluri

Julia Roberts și regizorul Luca Guadagnino urmează să colaboreze pentru “After the Hunt”, un thriller care va fi lansat de Amazon MGM. În filmul recent anunțat, ea joacă rolul unei profesoare care se află la o răscruce, atât personal, cât și profesional, atunci când un elev vedetă lansează o acuzație împotriva unuia dintre colegii ei. În timp ce parcurge această situație dificilă, un secret întunecat din propriul trecut amenință să iasă la lumină.

În așteptarea acestui film, Like5 a ales cinci roluri în care Julia Roberts s-a remarcat de-a lungul anilor.

STEEL MAGNOLIAS (1989)

Rolul Shelby din ”Magnolii de oțel/ Steel Magnolias”, regizat de Herbert Ross, a propulsat-o pe Julia Roberts în rândul actrițelor de forță. Ea este fiică și soție, trăiește într-o comunitate liniștită din Louisiana. Câteva femei împărtășesc o strânsă legătură de prietenie, iar Shelby este un liant. Pentru acest rol secundar, Julia Robert a primit prima ei nominalizare la Oscar.

Julia Roberts în 5 roluri

SLEEPING WITH THE ENEMY (1991)

Regizat de Joseph Ruben, thrillerul ”În pat cu dușmanul/ Sleeping with the Enemy” spune povestea unei tinere soții care își înscenează moartea în încercarea de a scăpa dintr-un mariaj de coșmar.

Julia Roberts în 5 roluri

THE PELICAN BRIEF (1993)

Sub îndrumarea cineastului Alan J. Pakula și avându-i parteneri pe Sam Shepard și Denzel Washington, ea joacă rolul unei studente la Drept care demască o conspirație legată de asasinarea a doi judecători de la Curtea Supremă, punându-se pe ea și pe alții în pericol.

Julia Roberts în 5 roluri

ERIN BROCKOVICH (2000)

Erin Brockovich, protagonista filmului omonim, i-a adus un premiu Oscar pentru interpretare, precum și numeroase alte distincții. Lungmetrajul regizat de Steven Soderbergh are în centru o mamă singură, șomeră, care devine asistent juridic și aproape de una singură reușește să învingă o companie de electricitate din California acuzată că a poluat rezervele de apă ale unui oraș.

Julia Roberts în 5 roluri

MONA LISA SMILE (2003)

Julia Roberts este din nou profesoară. De data aceasta, în anii 1950, într-o școală pentru fete bogate. Predă arta și este nonconformistă. Ea le învață pe fetele conservatoare din Wellesley să își pună la îndoială rolurile sociale tradiționale. În filmul regizat de Mike Newell, ea joacă alături de Kirsten Dunst, Julia Stiles, Maggie Gyllenhaal și Dominic West.

Julia Roberts în 5 roluri

Articole similare