FeaturesCreatorii serialului “Julia” de la HBO Max: Este genul de persoană care ”rupe...

Creatorii serialului “Julia” de la HBO Max: Este genul de persoană care ”rupe bandajul”

Detalii în exclusivitate despre cel de-al doilea sezon al serialului “Julia” ce a revenit din 16 noiembrie HBO Max

“Julia”, serialul care urmărește povestea Juliei Child și a transformării ei într-o figură emblematică a emisiunilor culinare de televiziune, a revenit din 16 noiembrie cu cel de-al doilea sezon pe HBO Max. Echipa Like5.ro a obținut detalii în exclusivitate despre proaspătul sezon de la Daniel Goldfarb și Christopher Keyser, creatorii serialului. 

CARE PARTE A POVEȘTII JULIEI V-A EMOȚIONAT MAI MULT? CARE A FOST PRINCIPALA MOTIVAȚIE DE A CREA SERIALUL?

Daniel Goldfarb: Cred că felul în care Julia și-a trăit viața, cu bucurie, efervescență, pasiune, căsnicia ei, cariera ei și, bineînțeles, dragostea pentru mâncare. Ca o rețetă ideală despre cum ar trebui să trăiești, cu atât mai mult în sezonul al doilea. Iar viața ei a fost într-o continuă expansiune și transformare, din ce în ce mai antrenantă pe măsură ce îmbătrânea. Toate acestea m-au inspirat foarte mult. 

Christopher Keyser: Al doilea sezon este extrem de emoționant. Mai ales povestea căsniciei Juliei și a lui Paul, maniera în care aceasta a evoluat de la o căsnicie tradițională. Paul era un om remarcabil, iar Julia, în umbra lui. Până la un moment dat, târziu în relația lor, când totul s-a schimbat. Julia a devenit figura publică, Paul – partenerul ei, mai puțin cunoscut, dar susținător până în pânzele albe. Este incredibil de emoționant cum au fost capabili să rămână îndrăgostiți, să își mențină căsnicia vie și să ajusteze regulile acesteia pe măsură ce lumea se schimba. Adevăratul triumf al poveștii este succesul Juliei și al lui Paul, cuplul fericit și căsnicia lor. 

SUNT ATÂT DE MULTE PERSONAJE ÎN JURUL JULIEI ȘI CE E FASCINANT ESTE FELUL ÎN CARE REUȘEȘTE SĂ ADUCĂ OAMENII ÎMPREUNĂ. CARE AR FI PERSONAJUL VOSTRU PREFERAT, CARE DINTRE ELE A FOST SPUMOS ÎN MATERIE DE DEZVOLTAT ȘI SCRIS? 

Daniel Goldfarb: Îi iubim pe toți, dar din rațiuni diferite. O ador pe Judith Jones. Ai putea face un show special doar despre ea. Cu cât mă adânceam în documentarea ei, cu atât mă fascina mai mult. Cariera ei editorială incredibilă în materie de carte culinară, dar și prozele sau traducerile pe care le-a editat și felul în care a salvat jurnalul Annei Frank din stiva manuscriselor respinse… E impresionant! Pentru ca la bătrânețe să se dedice scrisului. Este extraordinară, pur și simplu. 

Pe de altă parte, Russ Morash este tatăl autodidact al televiziunii. Și chiar dacă în primul sezon Russ este mai dur și critic în privința Juliei dovedește de fiecare dată că e capabil. Nu se lasă păgubaș, muncește enorm. 

Povestea oamenilor din preajma Juliei este fascinantă pentru că au tras cu toții alături de ea. Julia avea un profesionalism etic molipsitor pentru cei din jur. 
A fost o bucurie să o construim pe Alice Naman, un mix de ficțiune și frânturi din alte personaje. 

Îl iubim pe Hunter, dar și pe Paul. Paul este un personaj spectaculos. Și Avis, oh! Avis DeVoto! Dacă nu ar fi fost ea, “Mastering the Art of French Cooking” nu ar fi fost publicată. Dinamica relației cu Julia este minunată! Și avem acolo cea mai bună companie actoricească. (n.r. Sarah Lancashire și Bebe Neuwirth). 

Întreaga distribuție este extrem de dedicată personajelor și manierei de a le da viață. Drept urmare, a fost o plăcere să scriem poveștile din jurul Juliei. Știu că am trișat cu răspunsul, dar îi iubesc pe toți, în egală măsură.

Christopher Keyser: Și, ca să îl completez pe Dan, care a avut o listă aproape completă… (către Daniel) Nu ai lăsat prea multe pentru mine, sezonul al doilea este special prin prisma lucrului cu Isabella Rossellini (rolul Simca Beck). Simca, experta în rețete, a fost, de fapt, motorul cărții Juliei. Dinamica relației de prietenie s-a schimbat, firește, după ascensiunea Juliei ca star de televiziune. E o chestiune ce ține de parteneri, în acest caz două prietene care au nevoie una de cealaltă, la un alt nivel. Isabella este o minune de om, iar umorul ei strălucește pur și simplu în sezonul secund. 

DOCUMENTAREA V-A SCOS ÎN CALE DETALII APARENT NESEMNIFICATIVE CARE S-AU DOVEDIT A FI ADEVĂRATE COMORI PENTRU SEZONUL 2?

Christopher Keyser: Documentarea vizitei Juliei la Casa Albă a declanșat un întreg episod pentru noi, descoperirea unor oameni reali, personaje autentice, eroi uimitori, dar mai ales un personaj feminin de care nu aveam habar, Zephyr Wright. Așa că da, au răsărit o mulțime de nestemate din cărțile de istorie și am profitat de ele să împletim drama și comedia. 

Daniel Goldfarb: Episodul de la Casa Albă e ancora noului sezon, prin tot ceea ce se petrece acolo, prin tema schimbării. A fost un prilej perfect de a ne întoarce la începutul poveștii (ce s-a întâmplat cu Paul și concedierea sa). Momentul se leagă de fapt de un scurt paragraf foarte sincer și onest de-al Juliei din timpul vizitei în Franța. Sunt doar câteva rânduri, dar simți cât de dificil i-a fost să le aștearnă. Dar așa e Julia de fapt: genul de persoană care rupe bandajul. Foarte directă. Explorarea acestui punct sensibil a fost cu adevărat o provocare. 

CUM AȚI DESCRIE SEZONUL SECUND PRIN 5 INGREDIENTE?

Daniel Goldfarb: Ar fi miere, puțin oțet și mult biban. Care să fie ultimele 2 ingrediente?
Christopher Keyser: Te pot ajuta?
Daniel Goldfarb: Te rog!
Christopher Keyser: Într-unul dintre episoade, Judith și Paul încep, în glumă, un joc: identificarea unui tip de mâncare prin intermediul unui ingredient secret. Așadar, există ingrediente secrete și noul sezonul e plin de astfel de detalii. Răstălmăciri care completează totul. Precum cireșele maraschino. 

CUNOAȘTEȚI CEVA DESPRE BUCĂTĂRIA ROMÂNEASCĂ?

Daniel Goldfarb: Producătorul nostru executiv este român. Erwin Stoff, un povestitor remarcabil. Suntem foarte norocoși să îl avem în echipă. Are tot felul de povești haioase din copilăria petrecută în România. În mod surprinzător, avem o mulțime de conexiuni cu România, prieteni, cunoștințe, dar nu am aprofundat specialitățile culinare. (n.r. Erwin Stoff, producător executiv „The Matrix”)

Photo CreditHBO Max

Articole similare