FeaturesJocurile Olimpice în 5 filme remarcabile

Jocurile Olimpice în 5 filme remarcabile

Drame și comedii au adus pe marile ecrane momente unice care au legătură cu Jocurile Olimpice – fie ele de iarnă sau de vară, fie ele evenimente reale ori imaginate.

Like5 recomandă cinci lungmetraje care au în prim-plan sporturi precum lupte libere și patinaj, în avanpremiera Jocurilor Olimpice de anul acesta care vor debuta la Paris în 26 iulie.

CHARIOTS OF FIRE (1981)

Doi alergători britanici  – un evreu și un creștin devotați – sunt hotărâți să câștige la Jocurile Olimpice din 1924, în timp ce se luptă cu probleme precum ce țin de mândrie și conștiință.

Lungmetrajul regizat de Hugh Hudson, cu Ben Cross, Ian Charleson și Nicholas Farrell în distribuție, a fost recompensat cu patru premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și pentru cel mai bun scenariu original (Colin Welland).

chariots of fire

COOL RUNNINGS (1983)

Când un sprinter jamaican este descalificat de la Jocurile Olimpice, el cere ajutorul unui antrenor căzut în dizgrație pentru a înființa prima echipă jamaicană de bob.

Comedia regizată de Jon Turteltaub îi are în distribuție pe John Candy, Leon, Doug E. Doug, Rawle D. Lewis și Malik Yoba. Filmul îi prezintă pe sportivi antrenându-se în căldura din Jamaica, apoi participând la Jocurile Olimpice de la Calgary (Canada), unde Jamaica și-a făcut în 1988 debutul la competiția de bob.

cool runnings

FOXCATCHER (2014)

Frații Mark Schultz și Dave Schultz, campioni olimpici americani la lupte libere, se alătură “Echipei Foxcatcher”, condusă de excentricul multimilionar John du Pont, în timp ce se antrenează pentru Jocurile Olimpice din 1988 de la Seul, dar comportamentul autodistructiv al lui John amenință să îi distrugă pe toți.

”Foxcatcher” e regizat de Bennett Miller, cu Steve Carell, Channing Tatum și Mark Ruffalo în distribuție. Filmul a primit cinci nominalizări la premiile Oscar, inclusiv pentru regie, scenariu și interpretare.

Foxcatcher

EDDIE THE EAGLE (2016)

Taron Egerton interpretează rolul lui Eddie Edwards, perseverentul săritor cu schiurile care a fermecat publicul la Jocurile Olimpice de iarnă din 1988.

Filmul regizat de Dexter Fletcher spune povestea atletului și îi mai are în distribuție pe Hugh Jackman și pe Jo Hartley, între alții.

Eddie the Eagle

I, TONYA (2017)

”I, Tonya” este filmul care a propulsat-o pe Margot Robbie în rândul actrițelor nominalizate la Oscar. Ea interpretează în drama regizată de Craig Gillespie rolul controversatei patinatoare Tonya Harding, dublă campioană americană și dublă participantă la Jocurile Olimpice. Ea este prezentată urcând în ierarhia campionatelor americane de patinaj artistic, dar viitorul ei se arată problematic.

Distribuția îi cuprinde pe Sebastian Stan, în rolul soțului pe care Harding l-a convins să uneltească atacul asupra patinatoarei Nancy Karrigan, rivala ei, și pe Allison Janney, recompensată cu Oscar pentru rolul mamei care i-a oferit o educație spartană.

I Tonya

Articole similare