Going outISpace – noul spațiu de new media art din București

ISpace – noul spațiu de new media art din București

ISpace, cel mai nou spațiu de gen, proaspăt deschis în București, în incinta Mega Mall.

Instalațiile imersive cuceresc teren în rândul atracțiilor dedicate publicului larg. La ISpace pășești în trei universuri complet diferite, fiecare devenind o călătorie în sine. Un loc ofertant vizual pentru reel-uri și poze, acolo unde culorile și formele intră în jocul ritmat al muzicii ambientale. Pe scurt: o experiență pe care trebuie să o încerci! ISpace este realizat de echipa H3, cel mai hype colectiv care reușește performanțe surprinzătoare în zona new media!

BUN VENIT!

La intrarea în ISpace vei fi întâmpinat de trei elemente: teasing pentru poveștile care vor îmbogăți colecția, un spațiu multiverse al oglinzilor unde ai posibilitatea să te joci și să te surprinzi în ipostaze multiple, precum și un portal inter-dimensional ce conectează centrul Pământului cu ISpace. Toate acestea te pregătesc pentru experiența poveștilor din camera principală. 

TREI LUMI

Cele trei povești pregătite de echipa ISpace te poartă în universuri diferite. Prima experiență este explorarea sistemului solar, totul devine imponderabil, iar cerul înstelat se deschide în fața ochilor. Se spune că “the sky is the limit” însă tehnica îți dovedește contrariul. 

Lumea oceanului urmărită dintr-un submarin îți va scoate la iveală cele mai ascunse puncte ale apei. Copiii, de regulă, reacționează extrem de diferit la vederea celor mai impunătoare orci sau balene. Bancurile de pești, coralii, meduzele vor cuceri spațiul.  

Cea de-a treia instalație este o trecere în revistă a manifestărilor creative preistorice trecând prin pictura renascentistă, impresionism, post-impresionism până la exemplificarea modelelor realizate de inteligența artificială. Un joc al luminilor și formelor, completat de coloana sonoră ce potențează experiența imersivă. 

ECHIPA H3

H3 se prezintă drept un colectiv multidisciplinar într-o căutare permanentă a formelor, un laborator de arhitectură digitală în care construiesc și descompun realități. Cu proiectele H3 ai interacționat cu siguranță în cadrul Romanian Design Week (Explorers of the Multiverse: An Immersive Installation) sau la Galeria Senat, unde au prezentat Apparatus (o instalație ce aducea împreună dans, video, design de lumini și un performance robotic). H3 sculptează în lumină și transformă arta digitală într-o experiență unică. 


În 2020, colectivul a demarat proiectul Kaustik Nights, un eveniment ce combină muzica live și tehnologia într-o nouă experiență media. 
În 2022, H3 a făcut echipă cu regizoarea Adina Pintilie – reprezentanta României în cadrul Bienalei de la Veneția – pentru proiectul “You Are Another Me – A Cathedral of the Body”. 

DURATA

Cele 3 instalații incluse în program durează în jur de 50 de minute (fiecare capitol are între 15 și 17 minute) și rulează în buclă, cu o scurtă pauză înainte de start. Având în vedere noutatea și curiozitatea stârnită în jurului locului, îți recomandăm să îți programezi vizita în timpul săptămânii pentru a te bucura de experiență. ISpace te așteaptă de luni până duminică, între orele 10:00 și 22:00. 

BILETE

Biletul de 50 RON (intrare gratuită pentru copiii până în 3 ani) îți permite accesul la toate proiecțiile incluse în spațiul imersiv fără limită de timp, precum și la toate instalațiile de la intrare. În prima săptămână de la lansare, până pe 17 ianuarie, poți profita de promoția 1+1 (la un bilet achiziționat, al doilea este gratuit). 

Photo CreditLike5 Team

Articole similare