ExclusivInterviu exclusiv cu Ioachim Ciobanu, actorul care joacă cu Benedict Cumberbatch în serialul “Eric” de...

Interviu exclusiv cu Ioachim Ciobanu, actorul care joacă cu Benedict Cumberbatch în serialul “Eric” de pe Netflix

În exclusivitate pentru Like5.ro, Ioachim Ciobanu povestește detalii din culisele miniseriei "Eric" de pe Netflix

Crescut într-o familie de artiști, Ioachim Ciobanu a dobândit o bogată experiență ca producător și regizor de film, iar de 11 ani se dedică actoriei. Accentul american natural a fost un avantaj încă de la primele probe pentru producțiile hollywoodiene astfel încât a jucat în peste 19 lungmetraje și seriale unde a fost coleg de platou cu actori consacrați și a colaborat cu regizori precum Jasmin Dizdar (“Beautiful People”), Terrence Malick (“The Thin Red Line”). Ioachim Ciobanu este captivant în aparițiile sale din producțiile internaționale, întruchipând personaje negative înfricoșătoare sau pline de blândețe. Printre cele mai recente roluri se numără Epsilon din “Black Mirror”, unde joacă alături de Josh Hartnett și Rory Culkin. 

Miniseria Netflix “Eric” este cea mai recentă producție în care Ioachim Ciobanu a fost implicat, în rolul lui Misha Varga, alături de Benedict Cumberbatch, Gaby Hoffmann și McKinley Belcher III. În “Eric”, descoperim New York-ul anilor ’80, acolo unde Vincent, un păpușar de succes, își caută cu disperare fiul dispărut și se confruntă apoi cu puternice sentimente de vinovăție și dispreț. Un thriller sumbru și emoționant totodată, “Eric” este scris de Abi Morgan (cunoscută pentru “The Iron Lady”, “Shame”, premiată cu Emmy pentru serialul “Sex Traffic”) și regizat de Lucy Forbes (“The End of the F***ing World”). Miniseria de 6 episoade are premiera pe 30 mai.

Ioachim Ciobanu povestește, în exclusivitate pentru Like5.ro, într-un interviu semnat de Cătălin Anchidin, despre experiența sa în producțiile hollywoodiene și despre interacțiunea cu starurile internaționale.

CARE E POVESTEA TA CU “ERIC”, CUM AI AJUNS SĂ JOCI ÎN MINISERIA ASTA? CE POȚI SĂ NE SPUI DESPRE PERSONAJUL TĂU?

Pentru serialul “Eric”, la cererea agenției mele din UK, am dat prin octombrie 2022 o probă video înregistrată, în care, cumva, m-am jucat mai mult cu personajul meu. M-a intrigat și mi-a plăcut Misha Varga – un gunoier rus, aterizat ca din lună în New York-ul anilor ’80, aflat mereu la granița dintre bine și rău. Așa ceva nu mai făcusem până atunci! Misha e un tip pe la 40 de ani care, pe lângă munca de gunoier are… să zicem, lumea lui aparte, unde e mai apărat de realitatea nemiloasă.
Apoi au trecut două luni și jumătate, sărbătorile de iarnă, proba a devenit un fel de amintire frumoasă. Când deodată— Rrring! Sună telefonul: “Ai luat rolul. Pleci în două zile la Budapesta. Și în mai, la New York.” Asta-i viața de actor: nu știi ce te așteaptă, dar trebuie să fii pregătit. M-am bucurat enorm. 

CUM A FOST ÎNTÂLNIREA CU BENEDICT CUMBERBATCH?

Întâlnirea cu Benedict Cumberbatch a fost amuzantă și scurtă. A durat vreo 5 secunde până am dat mâna, alternând, indeciși, între mână întinsă și pumn strâns – un fel de joc piatră-hârtie-foarfecă. A fost remiză. După atâta pandemie, nu mai știam niciunul cum preferă oamenii să se salute.
Am făcut cunoștință pe platou, în timpul pregătirii de filmare pentru un cadru în care nu apăream nici eu, nici el. Însă, e frumos ca atunci când poți, să fii prezent acolo, să îți susții colegii, iar Benedict este un actorgeneros. Am avut ce învăța de la el văzându-l la lucru.

AI JUCAT ÎN DESTUL DE MULTE PRODUCȚII DE LA HOLLYWOOD, CARE SUNT ROLURILE CU CARE TE MÂNDREȘTI?

Epsilon din Black Mirror a fost una din experiențele care mi-au plăcut cel mai mult. Am avut ocazia să lucrez și să râd cu oameni foarte cool: Josh Hartnett, Rory Culkin și Marama Corlett. Atunci când ai chimie bună cu colegii de platou, orele zboară fără să le simți. 
Rolul Misha Varga a fost, de asemenea, foarte bun pentru mine. McKinley Belcher III, Levi Torkoly, Clarke Peters… ce colegi minunați. Echipa? O bucurie. Lucy Forbes, care a regizat toate episoadele, a fost deschisă la idei despre personajul meu și împreună cu ea și Abi Morgan, creatoarea lui “Eric”, am explorat viața unui imigrant rus în America anilor ‘80. Cu atâția români plecați în lumea largă, nu am putut să nu mă gândesc la viața unor oameni ce ne sunt rude sau prieteni și ai căror primi ani de viață între străini sunt și acum la fel de grei ca atunci.

5 MOMENTE CARE ȚI-AU MARCAT CARIERA

Primul moment important ar fi acela în care am ales să merg la primele cursuri de actorie (metoda Ivana Chubbuck). Să ai o structură de unde să poți porni a fost de mare ajutor pentru mine în meseria asta.
Am trăit un moment special la curs, când jucam într-o scenă, unde totul în jur parcă a dispărut. Deodată nu mai era o sală, cu alții în preajmă. Am rămas doar… doi oameni, vorbind despre ceva ce ne frământă. Ia stai! Poate că actoria e chiar despre asta! Și am avut o nouă confirmare că sunt pe drumul cel bun.
Un alt moment important a fost în vara lui 2020, atunci când am semnat cu DBA, agenția care mă reprezintă. De atunci, cumva lucrurile s-au legat mai bine, am început să dau probe pentru mai multe filme și seriale, producții de amploare.
Am jucat cu o fetiță în “What Happened To Monday”, unde eram polițist și trebuia să o iau de lângă mama ei. Când se auzea “Acțiune” parcă îi pica cerul în cap. Era extrem de implicată și expresivă. Wow, asta înseamnă să-ți pese de rolul tău, chiar și la o vârstă atât de fragedă. M-a impresionat mult.
Importantă și excepțională pentru mine a fost ocazia de a lucra cu Terrence Malick la “The Way of the Wind” (film încă nelansat). Un regizor minunat, Terry îți lasă multă libertate și din când în când… Pac! Pune un obstacol în cale, să vadă cum te descurci. Acum! Idei, idei, idei. E foarte solicitant, energic și creativ. 

5 LUCRURI PE CARE NU LE ȘTIM DESPRE IOACHIM CIOBANU

De mic știu să fluier în lateral. Fluieratul acela obișnuit, în față, ca toată lumea, nu îmi iese 🙂
Când eram întrebat în copilărie ce vreau să fiu când voi fi mare, răspundeam fără nicio ezitare: “Pensionar!”
Sunt certificat ca pilot de dronă de mici dimensiuni. Știu să schiez, să călăresc, să joc golf, să trag cu arma. Ce mai… pregătit pentru James Bond :))
De peste un an de zile cânt la tobe electronice și îmi place la nebunie.
Întotdeauna mi-am dorit să joc în comedii (wink wink!).

Articole similare