Going out“I Am Here Still” – expoziția foto de corpuri topite în lumea...

“I Am Here Still” – expoziția foto de corpuri topite în lumea vegetală

Expoziția de fotografie “I Am Here Still” a artistului multimedia Bogdan Olarson din 9 până în 16 mai la București

Artistul multimedia Bogdan Olarson expune în București “I Am Here Still” – 17 fotografii ce explorează conexiunile dintre om și natură. Expoziția are vernisajul pe 9 mai, ora 17:00, la Perfect Simplu Coffee Shop, și poate fi vizitată până pe 16 mai. 

UN FEL DE IERBAR

“I Am Here Still” pornește de la fotografiile realizate de fotograful Cristian Popa în zona ariei protejate Mlaștina După Luncă din Harghita, o zonă naturală cu o varietate de habitate. Fotografiile sunt parte din proiectul de master în artele digitale interactive al lui Bogdan Olarson, pasionat de legăturile create între ecologie și tehnologie. “I Am Still Here” se prezintă sub forma unui ierbar ce subliniază fragilitatea mediului înconjurător și necesitatea protejării acestuia. 

INTERSECȚIA ARTELOR, ȘTIINȚEI ȘI ECOLOGIEI

După studiile de actorie și rezidențele coregrafice, proiectele lui Bogdan Olarson s-au concentrat pe instalații, teatru și dans și au fost completate de pasiunea sa pentru nutrigenetică. Lucrările sale recente pun în discuție puterea plantelor în relație cu celulele umane și maniera în care mișcările plantelor pot defini modurile noastre de a fi. Parcursul artistic al lui Bogdan Olarson include colaborări cu oameni de știință, cercetători, coregrafi și artiști, la intersecția artelor, științei și ecologiei. 

SIMBIOZA COLECTIVĂ

“I Am Here Still” pune sub semnul întrebării protecția, intimitatea, iluziile și transformările produse într-o zonă naturală protejată, Mlaștina După Luncă, păstrată în stare excelentă, care conservă 28 de specii de plante și 127 de specii de animale protejate. Olarson propune prin fotografiile sale o experiență modulară de mișcări, interferențe și simbioze colective. 

CURATORIAT DE

Expoziția “I Am Here Still” este un proiect curatoriat de scenografa Ana Gabriela Lemnaru și este expresia protejării legăturilor complexe dintre om și mediul înconjurător. Cu experiență în designul de interior completată de realizarea costumelor și decorurilor de film (“Imaculat”, “Copacul dorințelor”), Ana Gabriela Lemnaru aduce o nouă dimensiune expoziției din dorința de a o transforma într-o experiență captivantă pentru public. 

CORPUL, NATURA ȘI DANSUL

Cele 17 fotografii din expoziția “I Am Here Still” pornesc de la maniera în care corpul se adaptează la schimbările naturii, detalii analizate de Olarson prin intermediul dansului contemporan, prin mișcarea liberă care creează spațiu în celule. Olarson organizează și ateliere de dans re/adaptare și pune accentul pe exerciții în care corpul absoarbe, prin mișcare, substanțele nutritive vitale. 

Photo CreditBogdan Olarson

Articole similare