Entertainment5 filme de văzut în octombrie la Focus Sat

5 filme de văzut în octombrie la Focus Sat

Secrete, mistere și anchete sunt temele celor cinci lungmetraje Studiocanal alese de Like5 dintre producțiile incluse luna aceasta în aplicația Focus Sat și în programul Focus Sat TV.

AFACEREA CLEARSTREAM

”Afacerea Clearstream/ L’enquête” (2014) este un thriller francez nominalizat la categoria „cel mai bun scenariu adaptat” a premiilor César, în care jurnalistul Denis Robert (jucat de Gilles Lellouche) aruncă în aer lumea financiară când expune practicile unei importante instituții bancare europene.

JOCURI LA NIVEL ÎNALT

”Jocuri la nivel înalt/ State of Play” (2009) îi are în distribuție pe Russell Crowe și Rachel McAdams. Un hoț este împușcat pe o alee și asistenta unui reprezentant politic cade în fața unui metrou, două morți aparent fără legătură. Reporterul Cal McAffrey (Russell Crowe) ajutat de tânăra Della Frye (Rachel McAdams) încep să deslușască indicii care îi conduc la o mușamalizare corporatistă plină de politicieni corupți, informatori și asasini. Filmul este adaptarea cinematografică a aclamatei miniserii BBC cu același nume din 2003.

ADORATOAREA

”Adoratoarea/ Elle l’adore” (2014), disponibil din 21 octombrie, comedie dublu nominalizată la premiile César (pentru „cea mai bună actriță” și „cel mai bun film de debut”) este axată pe Muriel (rol interpretat de Sandrine Kiberlain), o mamă singură care îl adoră pe cântărețul Vincent Lacroix (Laurent Lafitte). Într-o zi, el îi bate la ușă și îi cere ajutorul.

OPT FEMEI

Aclamatul ”Opt femei/ 8 femmes” (2002), cu 12 selecții la premiile César, două premii la Festivalul Internațional de Film de la Berlin și nouă alte trofee, este disponibil din 22 octombrie și este inspirat de piesa de teatru omonimă scrisă de Robert Thomas. Protagoniste sunt Fanny Ardant, Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Danielle Darrieux, Emmanuelle Béart, Virginie Ledoyen, Ludivine Sagnier și Firmine Richard, iar una dintre ele l-a omorât pe Marcel, capul unei familii care se pregătește de sărbătorile de iarnă în Franța anilor ’50.

GELOZIA

”Gelozia/ Jalouse” (2017), disponibil din 22 octombrie, o are în centru pe Nathalie, o profesoară universitară divorțată (Karin Viard, nominalizată la premiul César pentru rol), aflată la vârsta mijlocie, care trece de la a fi o femeie afectuoasă la o gelozie de nereprimat față de toți cei apropiați.

Photo CreditFocus Sat

Articole similare