Going outFestivalul Film 4 Fun revine la București

Festivalul Film 4 Fun revine la București

Cea de-a 15 ediție a Festivalul Internațional de Film de Comedie Film 4 Fun este programat să aibă loc în perioada 3 – 5 noiembrie 2023.

Evenimentul revine în agenda bucureșteană de la Sinaia, orașul gazdă al ultimelor ediții, și se desfășoară la Cinemateca Eforie și ARCUB.

DESCHIDEREA FESTIVALULUI

Gala de deschidere Film 4 Fun este programată pe 3 noiembrie, de la ora 19:00, la Cinemateca Eforie. Evenimentul include momentul de stand-up comedy semnat de Alexandru Arnăutu Vraciu (primul comediant român care îmbină muzica și impersonările actorilor de la Hollywood). Seara este completată de proiecția comediei “Bodyguardul: Misiune în junglă”, regizat de Pierre More, cu John Cena, Alison Brie, Juan Pablo Raba și Christian Slater. 

COMPETIȚIA DE SCURTMETRAJE

Film 4 Fun are pentru a cincea oară o competiție internațională de scurtmetraje comice. Selecția realizată de criticul de film Mihai Fulger include 30 de titluri din 17 țări, cele mai multe producții venind din Franța și Spania. Organizate în patru calupuri, acestea sunt programate la Cinemateca Eforie pe 3 noiembrie (ora 17:00), 4 noiembrie (orele 16:00 și 18:00) și 5 noiembrie (ora 17:00).

JURIUL

Actrița Andreea Vasile, criticul de cinema Fabien Baumann (de la revista Positif) și directorul de imagine și regizorul româno-francez Horea Lapteș vor juriza cele 30 de scurtmetraje. Premiile pentru cel mai bune scurtmetraj, cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu vor fi acordate pe 5 noiembrie, de la ora 19:00, la gala de închidere de la Cinemateca Eforie. 

PREMIUL PUBLICULUI

27 dintre scurtmetrajele incluse în Competiția Film 4 Fun pot fi vizionate online, gratuit, în întreaga lume, direct pe site-ul festivalului, pe 3 și 4 noiembrie. Acestea intră în cursa pentru Premiul Publicului, decis în baza voturilor primite din partea spectatorilor. 

UMOR NORDIC

Programul festivalului este completat de o serie de proiecții și evenimente conexe. Spumoasa comedie „Confort nordic”, semnată de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, este prezentată în avanpremieră bucureșteană.
În pregătirea primei călătorii cu noul iubit, Sarah apelează la un curs exclusivist în speranța depășirii fricii de zbor. Datele problemei sunt simple pentru cursanții extrem de diferiți (o dezvoltatoare imobiliară, un cuplu de influenceri, un scriitor ursuz), însă turbulențele încing spiritele, iar anxietatea se transformă în paranoia. Pe 4 noiembrie, de la ora 20:00, la Cinemateca Eforie.

Photo CreditFilm 4 Fun

Articole similare