EntertainmentElvis Presley, după Abba și Whitney Houston, revine pe scenă grație AI

Elvis Presley, după Abba și Whitney Houston, revine pe scenă grație AI

Elvis Presley, după unii ca Abba, Tupac Shakur și Whitney Houston, va reveni pe scenă grație inteligenței artificiale.

Un spectacol intitulat ”Elvis Evolution”, o experiență imersivă, va debuta la finalul acestui an, la Londra, iar reprezentații sunt stabilite deja pentru Las Vegas, Tokyo și Berlin.

REGELE ROCK & ROLL ÎN MĂRIME NATURALĂ, PE BAZA A MII DE IMAGINI

El Presley, care ar fi împlinit pe 8 ianuarie vârsta de 89 de ani, va reveni sub forma unei holograme.
”Elvis Evolution” este o experiență concertistică imersivă care folosește inteligența artificială și proiecția holografică. Tehnologia va crea un Elvis digital în mărime naturală din mii de fotografii și înregistrări video personale ale acestuia.

ELVIS EVOLUTION, DIVERTISMENT IMERSIV

Proiectul a fost realizat în urma unei înțelegeri între Authentic Brands Group, proprietarii moștenirii lui Elvis Presley, și Layered Reality, o companie britanică de divertisment imersiv.

Andrew McGuinness, director executiv al Layered Reality, a declarat: “«Elvis Evolution» este un omagiu de ultimă generație adus legendei muzicii. Elvis își menține statutul de superstar la nivel global, iar oamenii din întreaga lume nu mai vor să stea acolo și să primească pasiv divertismentul – ei vor să fie parte din el”.

EVENIMENTE CONEXE

Participanții la eveniment se vor putea bucura, ulterior, și de un bar și un restaurant cu tematică Elvis în centrul Londrei, cu muzică live și DJ.

ABBA VOYAGE, PRECURSOR CHEIE

”Elvis Evolution” vine în urma succesului remarcabil al ”Abba Voyage”, un spectacol în care avataruri în mărime naturală ale celor patru membri ai grupului pop suedez cântă la fel cum au apărut în realitate în 1979, într-o arenă special construită în estul Londrei.
În primul său an, ”Abba Voyage” a vândut mai mult de 1,3 milioane de bilete, existând informații despre un viitor turneu mondial. Spectacolul de 90 de minute a fostb dezvoltat în decurs de șapte ani, iar producția și arena au costat 140 de milioane de lire sterline.

ELVIS PRESLEY, SUPERSTAR DUPĂ PATRU DECENII DE LA MOARTE

Elvis Presley nu a dispărut vreodată din conștiința culturală, iar în ultimii ani a fost în prim-plan și pe marile ecrane – cel mai recent, în 2023, filmul ”Priscilla” al Sofiei Coppola a fost lansat în la Veneția – abordează viața fostei lui soții, care și-a trăit viața în umbra lui Elvis după ce l-a întâlnit, la 14 ani, când el avea 24 de ani; iar în 2022, Baz Luhrmann a realizat filmul biografic ”Elvis”, care a obținut recenzii foarte bune pentru actorul principal Austin Butler.

În momentul în care Presley a murit în 1977, la vârsta de 42 de ani, era un gigant muzical și un reper cultural. A revoluționat muzica populară, a scandalizat generațiile mai în vârstă și a fost venerat de tineri. A jucat de asemenea în numeroase filme. Decesul lui a fost considerat de mulți drept un fals. Un sondaj Gallup realizat în 1997 arăta că 4% dintre americani credeau că Presley este în viață, iar 93% dintre cei intervievați erau siguri că este mort.

Articole similare