LifestyleELEC - mobilitatea electrică românească în 5 pași

ELEC – mobilitatea electrică românească în 5 pași

ELEC, platforma românească de ridesharing electric, devine până la finalul anului 2024 un puternic ecosistem de electromobilitate printr-o singură aplicație

Mobilitatea urbană este esențială atunci când agenda îți este încărcată, iar sistemul de ridesharing este elementul care îți ușurează infinit programul. Dacă poți călători green într-o capitală sufocată de trafic și noxe, atunci universul capătă un cu totul alt sens. ELEC este una dintre primele platforme de ridesharing exclusiv electric, creată și dezvoltată în România. E reconfortant să știi că poți apela la servicii gândite smart: fie că vrei să te miști dintr-un loc în altul prin sistemul de ridesharing, fie că ai nevoie de stații de încărcare pentru mașina ta electrică, fie că vrei să închiriezi. Like5.ro îți prezintă 5 pași esențiali ai manierei în care funcționează cea mai nouă platformă de mobilitate exclusiv electrică: 

100% ELECTRIC – NOUL VIP

Cum suntem din ce în ce mai atenți la ceea ce mâncăm, precum și la resursele pe care le folosim, platforma ELEC devine o piesă esențială în implicarea pentru protejarea mediului. Mobilitatea electrică este noul standard VIP sustenabil de care poți beneficia. Prin aplicația sa, ELEC pune la dispoziție o flotă de 200 de mașini exclusiv electrice și până în prezent a reușit să opereze aproximativ 80.000 de călătorii prin parcurgerea a 320.000 de kilometri. Pe scurt: emisiile de carbon au fost reduse cu aproximativ 80 de tone. 

RIDESHARING LA TARIF STANDARD

Reinventarea mobilității urbane propusă de ELEC vine cu un sistem de preț eficient: tarif standard, nu dinamic. Prețul cursei este calculat în funcție de timpul călătoriei și al distanței, fără a depinde de cerere și ofertă, de aglomerație sau condiții meteo. Călătoriile mai lungi, de peste 20 km, au cel mai avantajos preț de pe piață. Mai mult, ELEC permite înrolarea pasionaților de condus în echipa sa. Descarci aplicația și urmezi pașii necesari într-un mod transparent.

SERVICII CONEXE SMART

Dezvoltarea platformei de ridesharing 100% electric a adus și o serie de servicii conexe: de la instalarea a 5 stații de încărcare dintre care 3 de mare putere accesibile prin platforma Renovatio, precum și posibilitatea închirierii mașinilor electrice – servicii dedicate hotelurilor, start-up-urilor, business-urilor care doresc să minimizeze impactul asupra mediului înconjurător. 

START-UP ROMÂNESC

Viziunea lui Alex Manea, fondatorul ELEC, a pornit de la dorința soluționării problemelor elementare ale transportului traditional: impactul asupra mediului, ineficiența serviciilor neintegrate și lipsa accesului publicului larg la mobilitatea electrică. “Transportul ecologic este prezentul” declară Alex Manea.  

ECOSISTEM DE MOBILITATE 

ELEC a derulat în cursul anului 2023 o campanie de fundraising și a atras fonduri de peste 1 milion de euro, dintre care 200.000 de euro de la investitori privați. Generoasele resurse vor fi investite și până la finalul anului ELEC va dezvolta propriul software care va avea sub aceeași umbrelă serviciile de ridesharing (de unde poți selecta Tesla, Cool, SUV sau Comfy), rent-a-car și încărcarea electrică. Aplicația va include 3 linii de business: Ride, Rent & Charge cu multiple integrări: Cross Promo, Smart car virtual garage și web3. 

Photo CreditELEC

Articole similare