Going outDIPLOMA Show - 130 de lucrări la Combinat și retrospectivă în 10...

DIPLOMA Show – 130 de lucrări la Combinat și retrospectivă în 10 locuri din Capitală

Cea de-a zecea ediție propune mai multe evenimente, precum o campanie aniversară ce prezintă 10 alumni DIPLOMA Show în 10 locuri din Capitală, într-o expunere inedită. 

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, reunește anul acesta la Combinatul Fondului Plastic, între 7 și 15 octombrie, lucrări din 16 domenii creative alese dintr-un număr record de înscrieri.

NUMĂR RECORD DE ÎNSCRIERI

Anul acesta a fost înregistrat un record de lucrări înscrise la DIPLOMA Show. Festivalul a primit 505 înscrieri de la artiști emergenți din toată țara. Categoriile care au primit cele mai multe propuneri au fost: arhitectură, fashion, pictură și arte grafice. Orașele din care au provenit cele mai multe înscrieri au fost, în ordine, București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. 

ARTIȘTI EMERGENȚI, LA COMBINATUL FONDULUI PLASTIC

Mai mult de 70 de experți – specialiști consacrați din industriile creative și reprezentanți ai universităților cu profil vocațional-creativ din țară – au selectat anul acesta cele mai bune lucrări de diplomă ale absolvenților facultăților de profil. Astfel, 131 de artiști din noua generație vor putea fi admirați zece spații expoziționale de la Combinatul Fondului Plastic din București, între 7 și 15 octombrie. 

Vizitatorii DIPLOMA Show vor avea acces la proiecte din domeniile: arhitectură, arhitectură de interior, peisagistică, urbanism, artă murală, arte grafice, arte textile, ceramică-sticlă-metal, design de produs, design grafic, fashion, foto-video, pedagogie, pictură, scenografie și sculptură. 

ARTIȘTI DIN TOATE EDIȚIILE, ÎN 10 SPAȚII-CHEIE DIN BUCUREȘTI

De-a lungul timpului, DIPLOMA Show a expus peste 1.300 de proiecte și a contribuit la promovarea a mai mult de 1.400 de creatori din noua generație. 

Până pe 15 octombrie, publicul va avea acces la o retrospectivă a festivalului prin prezentarea a zece lucrări expuse la DIPLOMA Show de-a lungul timpului în zece spații din București: Cărturești Carusel – Denisa Andreea Grosu, Cărturești Verona – Mihail Botnari, clădirea Globalworth Tower – Livia Greaca, Beans & Dots (Palatul Universul) – Irina Motroc, Aparterre – Heidi Ștefania Tradnik, Sneaker Industry – Gabriel Petre Arhire, Kraft Market – Radu Tudor Panait, Ototo Amzei – Miruna Gheordunescu, ALTRNTV – Ioana Preda, Mugshot – Christian Tudose. 

EXPOZIȚIE-INVITATĂ ÎN FESTIVAL

Festivalul propune evenimente și inițiative, cum ar fi petreceri, masterclass-uri și focus-grupuri. 

DIPLOMA Show 2023 va fi și gazdă pentru o expoziție-invitată: „20 FAI”, dezvoltată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) cu ocazia celebrării a 20 de ani de Design de Produs și Arhitectură de Interior din cadrul universității. 

CE SPUNE DIRECTORUL PROIECTULUI

„DIPLOMA Show este un festival unic în România, iar de-a lungul edițiilor mă bucur să spun că a devenit un reper prin care cu toții luăm pulsul noii generații de artiști, arhitecți și designeri locali. În tot acest timp, am prezentat publicului nume care au devenit reprezentative pentru ceea ce are creativitatea românească de oferit și artiști care au ajuns să fie admirați chiar și peste hotare. Combinatul Fondului Plastic este din nou locul în care se vor întâlni comunitatea creativă, publicul, specialiști cunoscuți și toți cei care caută un mediu relaxat de petrecere a timpului liber”, a transmis Teodora Dinu, director proiect DIPLOMA Show.

Articole similare