Going outConcerte de club în luna mai la București

Concerte de club în luna mai la București

Artiști români și străini concertează la București lansând albume și proiecte.

Punk, jazz, muzică lăutărească și pop sunt sonoritățile prezente luna aceasta în cluburile bucureștene Expirat, Hard Rock Cafe și Control. Like5 recomandă cinci concerte pe care să nu le ratezi luna asta.

SARMALELE RECI

Sarmalele Reci lansează dublul disc vinil ”Aurolac” la Expirat. Un concert-eveniment dedicat unui album-document conceput în 1996 și reînregistrat în 2023, cu Mihai Iordache. Cu un sound mai fresh, cu o tehnologie mai nouă, cu voci mai mature, cu o energie mai punk, cu un saxofon mai iscusit.

Concertul va avea loc în 8 mai, de la ora 19:00. Biletele de acces pot fi cumpărate de pe iabiilet.ro la prețurile de 70 de lei, 80 de lei, în presale, și 100 lei, în ziua concertului.

sarmalele reci expirat

STRAWBERRY GUY

Muzicianul indie pop britanic Strawberry Guy va cânta în premieră la București, în 10 mai, la clubul Control. Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro, la prețul de 95 de lei.

Alex Stephens, fostul claviaturist al trupei The Orielles, și-a lansat sub numele Strawberry Guy single-ul solo de debut în 2018. Acesta a avut mare succes online, cu milioane de accesări. Strawberry Guy îmbină versuri veridice cu aranjamente luxuriante pentru a evoca noi lumi emoționale.

strawberry guy control

BOGDAN SIMION

Cobzarul, lăutarul și culegătorul de muzică tradițională Bogdan Simion concertează la Hard Rock Cafe în 19 mai, de la ora 21:00. El este acompaniat de Lăutarii de Mătase, grup alcătuit din Nelu Răducanu la țambal, Cornel Neacșu la acordeon, Mandi Pană la vioara, Robert Zoltan Adam la contrabas, Cristi Adam la violă/ braci și Vincenzo Deacu pianină. Ei trec prin genuri muzicale ca muzica țărănească românească, muzica lăutărească urbană și pop generic românesc.

Biletele pot fi cumpărate din rețeaua iabilet.ro la prețuri cuprinse între 110 și 200 de lei.

Bogdan Simion Hard Rock

JAZZ NOUVEAU

Bill Frisell Trio ft. Thomas Morgan & Rudy Royston concertează în seria Jazz Nouveau la clubul Control în seara de 20 mai.

În mai mult de patru decenii de carieră, chitaristul american Bill Frisell a înregistrat 40 de discuri, a fost de șase ori nominalizat la premiile Grammy, câștigând unul în 2005 la categoria ”Best Contemporary Jazz Album” pentru discul ”Unspeakable” și a contribuit muzical la albumele unor artiști precum John Zorn, Bono, Ryuchi Sakamoto, Elvis Costello, Suzanne Vega, John Scofield, Jan Garbarek, David Sylvian, Brian Eno și Daniel Lanois.

Biletele pot fi cumpărate de pe eventbook.ro la prețuri de 85 de lei și 100 de lei.

Bill Frisell Trio

WHISPERING SONS

Grupul post-punk belgian Whispering Sons revine la București în 22 mai la Control în cadrul unui turneu european de promovare a noului album, al treilea, intitulat ”The Great Calm”, lansat în februarie.

”Cred că cel mai important lucru despre noi este că ne-am întâlnit ca un grup de prieteni și am înființat trupa”, spune solistul Fenne Kuppens despre evoluția trupei. ”Este ceva ce a apărut din dragostea pentru muzică și dorința de a cânta împreună. Iar acum suntem la 10 ani distanță. Nu s-au schimbat chiar atât de multe. Dinamica este mereu aceeași. Suntem foarte apropiați unul de celălalt, suntem foarte buni prieteni, așa că a fost ușor să schimbăm lucrurile”.

Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro la prețul de 65 lei, pentru primele o sută, și, după epuizarea acestora, la 85 de lei.

Whispering Sons
Photo CreditExpirat

Articole similare