FeaturesCinci filme potrivite pentru un weekend de vară

Cinci filme potrivite pentru un weekend de vară

Adolescenți, tineri și adulți sunt protagoniștii unor comedii și drame cu aer de vară, de vacanță.

Aventuri, muzică și dans, dincolo de ocean sau pe bătrânul continent, decoruri naturale și citadine impresionante și romantice sunt câteva dintre caracteristicile filmelor pe care Like5 le recomandă spre vizionare într-un weekend de vară.

STAND BY ME (1986)

Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman și Jerry O’Connell sunt patru prieteni care, la finalul anilor 1950, pleacă într-o excursie pentru a găsi un băiat dispărut în statul Oregon.

”Stand by Me”, regizat de Rob Reiner, e bazat pe nuvela ”The Body” (1982) a lui Stephen King, iar titlul provine de la cântecul cu același nume al lui Ben E. King.

Un film despre maturizare, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat și la două categorii la Globurile de Aur – pentru cel mai bun film dramatic și pentru cel mai bun regizor –, ”Stand by Me” e considerat de mulți unul dintre cele mai influente filme ale anilor 1980, precum și unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile.

stand by me

DIRTY DANCING (1987)

”Dirty Dancing”, regizat de Emile Ardolino, devenit cu timpul film-cult, îi are protagoniști pe Patrick Swayze și Jennifer Grey.

Ea este Frances “Baby” Houseman, care își petrece vara cu familia într-o stațiune din Catskills și se îndrăgostește de instructorul de dans al taberei, Johnny Castle, jucat de Swayze.

Filmul s-a remarcat, în afara poveștii de dragoste pentru tineri, prin coloana sonoră (nelipsită în ultimele decenii de la petreceri), cu piesa ”Time of My Life” recompensată cu Oscar și un Glob de Aur.

dirty dancing

BEFORE SUNRISE (1995)

Ethan Hawke și Julie Delpy joacă în ”Before Sunrise”, prima parte din trilogia romantică a lui Richard Linklater, din care fac parte ”Before Sunset” (2004) și ”Before Midnight” (2013), cu aceiași protagoniști.

Primul film îi prezintă pe cei doi tineri care se întâlnesc într-un tren în Europa și ajung să petreacă o seară împreună în Viena. Amândoi știu la acel moment că aceasta va fi probabil singura lor noapte împreună.

before sunrise

MAMMA MIA! (2008)

”Mamma Mia!”, de Phyllida Lloyd, este povestea unei viitoare mirese care încearcă să își găsească, în Grecia, adevăratul tată este spusă cu ajutorul cântecelor de succes ale grupului ABBA.

Meryl Streep și Amanda Seyfried joacă alături de Pierce Brosnan, Stellan Skarsgard, Colin Firth și Christine Baranski.

Mamma MIa

CALL ME BY YOUR NAME (2017)

Italia anilor ’80. Între un inteligent tânăr de 17 ani și un bărbat mai în vârstă, asistent de cercetare al tatălui său, se înfiripă o poveste de dragoste în timpul vacanței de vară.

”Call Me by Your Name”, regizat de Luca Guadagnino, film premiat cu Oscar pentru scenariu adaptat (James Ivory), îi are în centru pe Timothée Chalamet și Armie Hammer.

call me by your name1

Articole similare