Give me 5Cele mai reușite 5 personaje Marvel din film

Cele mai reușite 5 personaje Marvel din film

Personajele live-action Marvel Comics au apărut pe marile ecrane în urmă cu 25 de ani, odată cu ”Blade”, lansat de New Line Cinema.

Au urmat “X-Men” (2000), de la 20th Century Fox, și “Spider-Man” (2002), de la Sony Pictures, apoi, în 2008, Marvel și-a lansat propria companie, Marvel Studios, cu “Iron Man” și “The Incredible Hulk”. În anii 2010, supereroii Marvel au început să apară și la televizor.
Până în prezent, studiourile au lansat cel puțin 68 de lungmetraje bazate pe benzile desenate Marvel, plus 21 de show-uri TV pe suport liniar și prin streaming, cu sute de personaje.
Din lista acestora, Like5 a ales cinci pe care le consideră cele mai reușite.

TONY STARK / IRON MAN

Jucat de Robert Downey Jr., personajul Tony Stark, cu alter ego Iron Man, a apărut prima dată în Universul Marvel în “Iron Man” din 2008, iar cel mai recent, în “Avengers: Endgame” din 2019.
Stark este interpretat cu farmec, umor, aroganță și inteligență, iar asta l-a transformat pe Iron Man în pilon al Marvel Comics Universal. Criticii consideră că, înainte de toate, Robert Downey jr. este superputerea lui Stark.

Cele mai reușite 5 personaje Marvel din film - TONY STARK / IRON MAN

PETER PARKER / SPIDER-MAN

Jucat de Tobey Maguire pentru prima dată în 2002, în filmul omonim, Spider-Man a fost cel mai recent pe marile ecrane în “Spider-Man: No Way Home” (2021).
Primul film a reprezentat și un model pentru o poveste a originii unui supererou Marvel. Tobey Maguire l-a interpretat fără cusur – ciudat și tocilar, dar și Spidey glumeț și robust. Câteva scene din filmele care l-au avut protagonist rămân de referință în cinematografia de gen – de la celebrul sărut cu susul în jos la mișcările de dans -, astfel că trilogia Spider-Man cu Maguire înn rol principal este una dintre cele mai reușite.

Cele mai reușite 5 personaje Marvel din film - PETER PARKER / SPIDER-MAN

LOGAN / WOLVERINE

Interpretat de Hugh Jackman, personajul a apărut prima dată în ”X-Men” (2000), iar cel mai recent, în ”Logan” (2017).
Wolverine nu s-a schimbat pe parcursul anilor și al producțiilor cât filmele din jurul lui, pentru a se adapta vremurilor. Jackman a anunțat că se retrage definitiv, însă reia rolul pentru al treilea ”Deadpool”, care urmează să apară în 2024. Wolverine i se alătură “mercenarului” în noul episod al francizei, regizat de Shawn Levy, cu Ryan Reynold în rol principal, desigur, și cu Jennifer Garner și Emma Corrin în distribuție.

Cele mai reușite 5 personaje Marvel din film - LOGAN / WOLVERINE

T’CHALLA / BLACK PANTHER

Primul personaj Marvel de culoare a fost interpretat de Chadwick Boseman. A apărut prima dată în “Captain America: Civil War” (2016) și cel mai recent, în “Avengers: Endgame” (2019).
Moartea lui Boseman în 2020 a îndurerat atât fanii Marvel, cât și Hollywood-ul. Chadwick Boseman a dat startul unui val de reprezentare pe care lumea supereroilor, predominant albă, nu îl cunoscuse.

Cele mai reușite 5 personaje Marvel din film - T'CHALLA / BLACK PANTHER

STEVE ROGERS / CAPTAIN AMERICA

Chris Evans a interpretat personajul mai întâi în ”Captain America: The First Avenger”, iar cel mai recent în “Avengers: Endgame” (2019).
Steve Rogers cel plăpând voia doar să își ajute țara cum putea, chiar dacă asta însemna să se înscrie într-un program experimental de super-soldat. Oricine poate avea mușchi și poate arunca un scut, dar ceea ce este în interior te face erou. Dorința lui de a face întotdeauna ceea ce trebuie și de a ajuta oamenii spune mai multe decât orice superputere.

Cele mai reușite 5 personaje Marvel din film - STEVE ROGERS / CAPTAIN AMERICA
Photo CreditMarvel

Articole similare