FeaturesCele mai bune povești din ultimul an pe marile și micile ecrane

Cele mai bune povești din ultimul an pe marile și micile ecrane

Câștigătorii premiilor acordate de Sindicatul scenariștilor americani au fost anunțate cu câteva luni întârziere, din cauza grevei care a paralizat anul trecut Hollywood-ul.

Sindicatul scenariștilor americani (WGA) a decernat premiile pentru cele mai bune povești scrise și transpuse pe marile și micile ecrane în ultimul an. Gala a avut loc anul acesta la Hollywood Palladium, pentru ediția de pe Coasta de Vest, și la Edison Ballroom din New York, pentru ceremonia de pe Coasta de Est. Like5 prezintă principalii 5 câștigători.

THE HOLDOVERS

David Hemingson a fost recompensat cu trofeul WGA pentru scenariul original ”The Holdovers”, film cu Paul Giamatti care a fost nominalizat la premiile Oscar, unde s-a impus însă doar la categoria ”actriță în rol secundar” – Da’Vine Joy Randolph.

Filmul regizat de Alexander Payne are în centru un irascibil profesor de istorie de la o școală de băieți este nevoit să rămână în campus în timpul sărbătorilor, alături de o bucătăreasă îndurerată și de un elev cu probleme care nu are unde să se ducă.

the holdovers

AMERICAN FICTION

Scenaristul filmului “American Fiction”, Cord Jefferson, a obținut premiul WGA pentru scenariu adaptat și a fost recompensat și cu Premiul Paul Sevlin. În urmă cu o lună, el a câștigat și un premiu Oscar la aceeași categorie.

Lungmetrajul are la bază romanul ”Erasure” al lui Percival Everett și spune povestea unui scriitor și profesor de culoare care, sătul că sistemul profită de pe urma statututul negrilor în divertisment, se folosește de un pseudonim pentru a scrie o carte ce îl propulsează în centrul ipocriziei și nebuniei pe care pretinde că le disprețuiește. Rolul principal este interpretat de Jeffrey Wright.

THE BEAR

”The Bear”, producție FX disponibilă pe platforma Disney+, s-a impus la categoria ”serial de comedie”.

Jeremy Allen White este un tânăr bucătar care lasă lumea gastronomiei fine pentru a repune pe picioare afacerea familiei. Din distribuție fac parte Ayo Edebiri, Ebon Moss-Bachrach și Liza Colon-Zayas.

5 seriale care revin în forță vara asta 

SUCCESSION

Serialul “Succession”, creat de Jesse Armstrong, s-a încheiat și a reputat o ultimă victorie. Drama HBO a câștigat două Writers Guild of America Awards – cele mai multe dintre toate serialele – pentru cel mai bun serial dramatic și pentru cel mai bun episod dramatic (”Living+”, scris de Georgia Pritchett și Will Arbery).

În centrul serialului este familia Roy, cunoscută pentru că deține cea mai mare companie media și de divertisment din lume. Viața ei se schimbă atunci când patriarhul se retrage de la conducerea companiei.

THE PIGEON TUNNEL

Cel mai bun scenariu pentru un documentar a fost ”The Pigeon Tunnel”, scris de Errol Morris, care a și regizat filmul.

Documentarul parcurge șase decenii, iar scriitorul John le Carré acordă ultimul și cel mai personal interviu, întrerupt de imagini de arhivă rare și povestiri dramatice.

Articole similare