FeaturesCele mai bune animații ale anului

Cele mai bune animații ale anului

Cele mai bune animații ale anului sunt desemnate la Festivalul Annecy.

Annecy International Animation Film Festival and Market, care reprezintă cele mai importante zile ale anului pentru industria globală de animație, și-a desemnat câștigătorii pentru acest an. Producțiile prezentate aici – în sau în afara competițiilor – devin, de regulă, preferatele Hollywood-ului, iar evenimentul din Franța poate acționa ca o platformă pentru familiarizarea publicul cu noi titluri interesante.

Printre reperele ediției au fost Terry Gilliam, invitat de onoare, care a primit trofeul Cristal și a susținut un masterclass, și Wes Anderson, care a susținut de asemenea un masterclass. În competiția principală și Contrechamp au fost prezentate 23 de animații noi. În plus, aici au fost prezentate în premieră ”Transformers One”, “Despicable Me 4”, “Inside Out 2” și “Moana 2”.

Like5 prezintă cinci lungmetraje care au avut premiera și au fost premiate la Annecy International Animation Film Festival and Market.

MEMOIR OF A SNAIL

”Memoir of a Snail”, producție australiană regizată de Adam Elliot, premiat cu Oscar pentru scurtmetrajul animat ”Harvie Krumpet” (2004), este marele câștigător al festivalului de anul acesta.

Drama premiată cu trofeul Cristal o are în centru pe Grace Pudel, o neadaptată singuratică, cu o afinitate pentru colecționarea melcilor ornamentali și o dragoste intensă pentru cărți. La o vârstă fragedă, când Grace este despărțită de fratele ei geamăn Gilbert, ea intră într-o spirală de anxietate. În ciuda unei serii continue de greutăți, inspirația și speranța apar atunci când începe o prietenie cu o femeie bătrână excentrică pe nume Pinky, plină de curaj și poftă de viață. ”Memoir of a Snail” este o cronică emoționantă, sinceră și hilară a vieții unui outsider care-și găsește încrederea în sine și partea bună a lucrurilor în dezordinea vieții de zi cu zi.

memoir of a snail

FLOW

Filmul de aventuri ”Flow” (Letonia, Belgia, Franța), regizat de Gints Zilbalodis, a fost recompensat cu Premiul juriului.

O pisică se trezește într-o lume acoperită de apă, în care întreaga rasă umană pare să fi dispărut. Se refugiază pe o barcă alături de un grup de alte animale. Dar să se înțeleagă cu ele se dovedește a fi o provocare și mai mare decât să-și învingă frica de apă. Fiecare va trebui să învețe să își depășească diferențele și să se adapteze la această nouă lume în care se află.

flow

TOTTO-CHAN: THE LITTLE GIRL AT THE WINDOW

”Totto-Chan: The Little Girl at the Window”, producție japoneză regizată de Shinnosuke Yakuwa, a primit Paul Grimault Award.

Drama istorică este plasată în timpul celui de-Al Doilea Rîzboi Mondial. La școala Tomoe a micuței Totto-Chan, ea învață ce sunt rasismul și intoleranța și descoperă realitatea crudă a războiului.

totto chan

SULTANA’S DREAM

Drama artistică ”Sultana’s Dream” (Spania, Germania), regizată de Isabel Herguera, a primit Contrechamp Grand Prix.

Inspirându-se dintr-o povestire științifico-fantastică feministă scrisă în Bengal în 1905, Inés pornește într-o călătorie de descoperire prin India în căutarea Ladyland, tărâmul utopic al femeilor.

sultanas dream

LIVING LARGE

”Living Large” (Cehia, Slovacia, Franța), regizat de Emmanuelle Chevalier, a câștigat Premiul juriului Contrechamp.

Comedia îl are în centru pe Ben, în vârstă de 12 ani, care tocmai a ajuns la pubertate și, dintr-o dată, greutatea lui devine o problemă – pentru el și pentru toți ceilalți. Ceilalți copii îl agresează, iar părinții lui divorțați nu știu ce să facă. Chiar și asistenta școlii este îngrijorată pentru el. Așa că, în ciuda dragostei sale pentru mâncare și a talentului său emergent de bucătar, Ben decide să ia măsuri drastice. Urmează o dietă.

Living Large

Articole similare