EntertainmentBucharest Fashion Week: București pe harta mondială a modei

Bucharest Fashion Week: București pe harta mondială a modei

Prima ediție Bucharest Fashion Week se va desfășura în perioada 16-17 octombrie 2024

Toamna aceasta, Bucureștiul se poziționează pe harta mondială a modei prin intermediul Bucharest Fashion Week. La mijloc de octombrie, timp de 2 zile, locații emblematice ale capitalei vor fi scena deschisă a celor mai spectaculoase colecții, punctul de întâlnire al designerilor români și din regiune, al publicațiilor de fashion, al brandurilor locale, dar mai ales al potențialilor clienți internaționali. Pregătește-te pentru 2 zile pline de glam și inspirație, cu invitați celebri din zona fashion!

CAMERA NAZIONALE DELLA MODA ITALIANA – PARTNER STRATEGIC

Camera Nazionale della Moda Italiana, cea mai prestigioasă entitate din lumea modei italiene și internaționale, este partenerul confirmat al primei ediții Bucharest Fashion Week. Organizator al fastuosului Milano Fashion Week, instituția este pionul central al manierei în care moda italiană este promovată, coordonată și reglementată. Susținătoare a celor mai înalte valori culturale ale modei italiene, Camera Nazionale della Moda Italiana este garantul protecției fabuloasei moșteniri a marilor designeri nu doar pe plan local, ci la nivel mondial. Prin asocierea cu prima ediție Bucharest Fashion Week, evenimentul din capitala României este poziționat pe harta mondială a modei.   

MISIUNEA BUCHAREST FASHION WEEK

Bucharest Fashion Week își propune transformarea mărcii “Made in Romania” într-o prezență esențială și necesară la nivel internațional prin conectarea designerilor, manufacturierilor, furnizorilor cu potențialii cumpărători. Evenimentul bucureștean va fi locul de conexiune a designerilor români cu invitații străini din presă și zona de business. Creatori din Ucraina, Moldova și Polonia vor fi invitați la Bucharest Fashion Week. 

PRINCIPALELE DIRECȚII BUCHAREST FASHION WEEK

Prezentarea colecțiilor de modă se va derula în spații clasice și neconvenționale, iar accesul se va face pe bază de invitație. Publicul larg, pasionat de modă, va avea posibilitatea vizionării live a show-urilor în Piața George Enescu, unde acestea vor fi proiectate. Prin Bucharest Fashion Week, România marchează un pas esențial în zona est-europeană, atrage atenția asupra creatorilor locali, lansează oportunități de investiții și devine un hub al industriei modei. Prin programele dedicate tinerilor care au ales cariera în artă și design de fashion, Bucharest Fashion Week se poziționează încă de la prima ediție drept un factor decisiv în educarea viitoarelor generații de creatori. Cursurile de tip Executive Programe vor fi susținute de apreciați profesori ai universităților europene de profil. 

BUCUREȘTI GLAM ȘI SUSTENABIL

Bucharest Fashion Week va avea ca invitați designeri internaționali, celebrități, figuri esențiale ale industriei autohtone și internaționale. Eveniment glam ce va atrage toate privirile, prima ediție Bucharest Fashion Week va găzdui și o conferință legată de sustenabilitatea în modă, invitând la dialog partenerii direct implicați în industrie din dorința de a identifica cele mai eficiente metode pentru viitorul fashionului. O gală spectaculoasă va încununa cele 2 zile intense, prilej cu care vor fi decernate premii designerilor și producătorilor care s-au remarcat printr-o implementare exemplară a sustenabilității. 

ECHIPA BUCHAREST FASHION WEEK

Ambițiosul proiect Bucharest Fashion Week este fondat de o echipă cu o solidă experiență în domeniul modei: Roxana Voloșeniuc, redactor-șef și publisher Elle România, și Mario Antico, fondatorul Italian International School of Bucharest. Convinși de potențialul imens, cei doi cofondatori sunt convinși de rolul catalizator al evenimentului programat în luna octombrie, prin coagularea forțelor creative pentru o dezvoltare susținută a industriei modei în România. 

Articole similare