Going outAtracțiile celui mai mare târg de Crăciun din țară

Atracțiile celui mai mare târg de Crăciun din țară

Cel mai mare târg din România dedicat sărbătorilor de iarnă, Târgul de Crăciun București, înscris în rețeaua internațională www.christmasmarkets.com, va fi deschis între 30 noiembrie și 26 decembrie, în Piața Constituției, intrarea fiind liberă.

Târgul va putea fi vizitat de luni până vineri, în intervalul orar 12:00 – 22:00, iar sâmbăta și duminica, între 10:00 și 22:00.
De Ziua Națională a României, va fi deschis începând cu ora 10:00, iar pe 25 decembrie, de la ora 12:00, și pe 26 decembrie, de la 10:00.

ILUMINATUL FESTIV, BRADUL ȘI DELICII TRADIȚIONALE

Bradul înalt de 30 de metri, îmbrăcat în cetină, decorațiunile luminoase, căsuțele frumos ornate, deliciile tradiționale și internaționale, activitățile de poveste pregătite pentru toți vizitatorii, concertele de colinde și muzica specifică sărbătorilor vor crea atmosfera de Crăciun chiar în centrul orașului.
În seara deschiderii, de la ora 18:00, din Târgul de Crăciun București va fi aprins iluminatul festiv în Capitală.

TÂRG DE MEȘTEȘUG, CREAȚIE ȘI PRODUSE CULINARE AUTOHTONE

Mai mult de 130 de căsuțe vor găzdui meșteșugari din toate zonele țării, creatori autentici și producători locali. Vizitatorii vor putea să cumpere cadouri și produse de sezon, de la globuri pictate manual, clopoței din ceramică, coronițe împletite la icoane și obiecte din lemn, ii și costume tradiționale, jucării, accesorii, bijuterii, podoabe și cosmetice naturale.

Târgul aduce și cozonaci, plăcinte, prăjituri și ciocolată de casă, dulcețuri, dar și turtă dulce, acadele, bomboane și jeleuri. Preparatele nelipsite de pe masa de Crăciun vor putea fi degustate în zonele special amenajate, împreună cu băuturi calde de sezon.

COLINDE ȘI RECITALURI

Cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun București va avea două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor. În zona tradițională, vor putea fi ascultate colinde interpretate de coruri și grupuri de copii, recitaluri ale artiștilor instrumentiști, dar și ansambluri ale minorităților și comunităților naționale.
Cea de-a doua zonă va fi animată de DJ-i care mixează cele mai cunoscute melodii ale sezonului de iarnă.

CONCERTE DE SĂRBĂTORI ȘI SPECTACOLE

Pe 30 noiembrie, de Ziua Națională a României, precum și de Sfântul Nicolae, în Ajun și cele două zile de Crăciun, dar și în weekend-uri, vor avea loc concerte susținute de ansambluri, artiști și trupe cunoscute, precum și activități speciale.

Programul de weekend va fi completat de spectacole de teatru pentru copii, interpretate pe scena evenimentului începând cu ora 12:00. De la povești clasice, la aventuri și personaje iubite de copii, spectacolele îi vor purta în lumi fermecate și pline de surprize.

Targul de Craciun Bucuresti 2023 1

ACTIVITĂȚI PENTRU ÎNTREAGA FAMILIE

Casa lui Moș Crăciun dezvăluie în detaliu întreaga poveste a simbolului internațional al acestei sărbători. Cu o suprafață de peste 100 de metri pătrați, decorată și pictată manual, aceasta îi așteaptă pe tot parcursul evenimentului, pentru a-și pune în cuvinte, desene și scrisori, cele mai sincere dorințe, în prezența spiridușilor. Copiii vor putea participa și la ateliere de creație, în care își vor putea realiza propriile decorațiuni și ornamente.

Începând din 15 decembrie, copiii îl pot găsi zilnic pe Moș Crăciun la târg. În după-amiaza Ajunului, Moșul își va lua sania și va pleca pentru a împărți daruri, sub bradul de Crăciun, copiilor din toată lumea.

Roata panoramică va oferi vizitatorilor o perspectivă unică asupra evenimentului și a orașului. În târg se vor afla și caruselul și trenulețul tematic, iar atmosfera va fi întregită de apariția unor mascote și artiști animatori.

Photo Creditcreart

Articole similare