Entertainment”Atomic City”, un nou videoclip U2

”Atomic City”, un nou videoclip U2

Trupa irlandeză U2 a filmat videoclipul pentru noul single “Atomic City” în centrul orașului Las Vegas, iar în timpul unei schimbări de cameră grupul a interpretat și o versiune acustică improvizată a piesei “I Still Haven’t Found What I’m Looking For”, amintind de clipul filmat tot acolo în 1987.

REZIDENȚĂ ÎN LAS VEGAS

U2 își va începe rezidența la Sphere din Las Vegas cu cel puțin o piesă nouă – “Atomic City“, melodie așteptat să fie lansată pe 29 septembrie, când trupa lansează seria de show-uri pe scena din Nevada, sau înainte de această dată.

U2 ÎN FORMULA CONSACRATĂ

”Atomic City” a fost filmat pe o platformă remorcată, ce s-a oprit pe Fremont Street, în centrul orașului. Toți cei patru membri ai grupului cu activitate de peste 45 de ani apar în clip – Bono, The Edge, Adam Clayton și Larry Mullen Jr. Aparent, acesta din urmă a luat parte și la înregistrări, însă, din motive medicale, nu va participa la rezidența din Las Vegas. Pentru acele show-uri, locul bateristului va fi luat de Bram van den Berg.

SUTE DE FIGURANȚI

Sosirea camionului care tracta remorca în centrul orașului nu a fost ceva spontan. Surse spun că 250 de figuranți au fost solicitați prin e-mail și au fost plătiți cu 150 de dolari fiecare pentru filmări. Nu a existat o interdicție impusă figuranților privind folosirea telefoanelor mobile. Fanii de la fața locului care au transmis informații pentru U2songs.com au spus că muzica de fundal din timpul filmărilor părea a fi preînregistrată, dar Bono cânta live.

PUNK & POST-PUNK

Bono a descris noul cântec: “Un rock ‘n’ roll din anii ‘45 în tradiția post-punk-ului din anii ’70, Blondie, The Clash, ceva punk din anii ’70… Vom lua de peste tot”. Titlul face referire la o poreclă pe care Las Vegas a căpătat-o în anii 1940.

VERSURI

“I’m free / I came here for the fight / I’m front row in Las Vegas / And there’s a big one on tonight”, sunt câteva versuri din noua piesă.

Articole similare