EntertainmentArnold Schwarzenegger propune câteva reguli de viață

Arnold Schwarzenegger propune câteva reguli de viață

Arnold Schwarzenegger, culturist, actor și politician de origine austriacă, propune ”7 reguli de viață” în cel mai nou volum scris de el și apărut în limba română, publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei.

DIALOG INTIM

”Fii util. 7 reguli de viață” este un dialog intim între Arnold Schwarzenegger, care a cunoscut succesul în toate domeniile în care a activat, și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în ce colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

DUPĂ SFATUL TATĂLUI LUI SCHWARZENEGGER

”Titlul acestei cărți este «Fii util», pentru că acesta este cel mai bun sfat pe care mi l-a dat tatăl meu”, explică Schwarzenegger. ”Am scris această carte în semn de respect față de aceste cuvinte și pentru a transmite mai departe sfatul lui”.
Fostul ofițer nazist care nu și-a încurajat vreodată fiul să își urmeze visurile nu este chiar modelul părintelui ideal. În ciuda acestui fapt, Arnorld Schwarzenegger mărturisește că datorează enorm educației primite.

”În familia lui Gustav Schwarzenegger nu puteai să pleci când vrei de acasă, iar mesele nu erau gratuite. Trebuia să fac 200 de genuflexiuni în fiecare dimineață doar pentru a-mi câștiga micul dejun. Nu există metodă mai bună de a-ți face poftă de mâncare decât mișcându-te sus-jos, asemenea unui pogo stick, pe stomacul gol. Datorez foarte multe lucruri educației pe care am primit-o. Am fost făcut pentru ea și de ea. Nu aș fi cine sunt azi fără vreuna dintre aceste experiențe”.

EXEMPLE DIN PROPRIA EXISTENȚĂ

Cu umor, dar și cu duritate, Arnold Schwarzenegger apelează la exemple din propria viață ca să descrie ”instrumentele” necesare pentru a crea destinul dorit.
„Viziunea este cel mai important lucru. Viziunea este scop și sens. A avea o viziune clară înseamnă să ai o imagine despre cum ai vrea să arate viața ta și un plan pentru a ajunge acolo”.
La fel de importantă este și gândirea la scară mare, la care se adaugă un program riguros de muncă.

TEME ABORDATE DE SCHWARZENEGGER

Schimbarea perspectivei în cazul unui eșec, dezvoltarea curiozității, deschiderea către ceilalți și practicarea recunoștinței sunt teme abordate pe larg în cele șapte capitole ale cărții. Pe lângă propria existență, Arnold Schwarzenegger face referire și la episoade cu valoare motivațională din viețile unor sportivi celebri, actori și regizori de la Hollywood, prieteni de-ai lui. Nu lipsesc referirile la literatură, la autori populari precum Haruki Murakami și Marcus Aurelius.

FAMILIA SCHWARZENEGGER, ÎN FOCUS

Multe episoade din carte aduc detalii mai puțin cunoscute despre momente dureroase din viața actorului, cum ar fi faptul că era să moară în urma unei erori chirurgicale, când a fost operat la inimă, și situația lui familială.

”Mi-am distrus familia. Niciun alt eșec nu m-a făcut să sufăr atât de mult”. O altă mărturisire surprinzătoare a lui este: ”Am o regulă. Poți să-mi spui Șnițel, poți să-mi spui Termie, Arnie sau Schwarzie, dar nu-mi spune niciodată că sunt un om care s-a realizat prin propriile forțe”.
Fostul guvernator al Californiei nu crede în acest concept, ci are convingerea că în lucrul numit ”viața împreună” totul este interconectat, iar recunoștința și atenția față de ceilalți sunt acele reguli ale jocului care ne pot transforma pe toți în câștigători.

Articole similare