FeaturesAccidente pe platourile de filmare

Accidente pe platourile de filmare

Actori ca Jon-Erik Hexum, Uma Thurman și Harrison Ford au fost, de-a lungul anilor, victime ale unor accidente pe platourile de filmare pentru producții de acțiune.

Accidentele de pe platourile de filmare sunt, în mare parte, ascunse, iar consecințele se rezumă, de obicei, la amenzi de câteva mii de dolari plătite din bugete de mai multe milioane. Însă, când au loc tragedii, acestea devin publice. În contextul condamnării la 18 luni de închisoare a tinerei Hannah Gutierrez Reed, armurierul care a încărcat un glonț adevărat în arma lui Alec Baldwin pe platoul de filmare al peliculei “Rust”, ceea ce a dus la moartea directorului de imagine Halyna Hutchins, Like5 amintește de cinci alte incidente pe platourile de filmare care s-au încheiat dramatic sau tragic.

”TWILIGHT ZONE: THE MOVIE”

În 1982, trei actori – între care doi copii – au murit într-un accident de elicopter, iar șase persoane au fost rănite pe platoul de filmare al peliculei “Twilight Zone: The Movie”, regizat de Joe Dante, John Landis, George Miller și Steven Spielberg. În anii următori, echipa de producție a fost găsită responsabilă pentru mai multe încălcări ale normelor de muncă, ceea ce a determinat introducerea unor noi standarde de siguranță în industrie.

Twilight Zone The Movie

”COVER UP”

În 1984, actorul Jon-Erik Hexum, în vârstă de 26 de ani, s-a împușcat mortal în cap cu un pistol încărcat cu gloanțe oarbe pe platoul de filmare al serialului de televiziune “Cover Up”.

Cover Up

”THE CROW”

Brandon Lee, fiul regretatului maestru de arte marțiale și actor Bruce Lee, a fost împușcat în abdomen cu gloanțe fictive fabricate necorespunzător pe platoul de filmare al peliculei “The Crow”, în 1993. După șase ore în care a fost operat, Lee a fost declarat mort la vârsta de 28 de ani.

brandon lee the crow

”KILL BILL”

Zece ani mai târziu, în timpul filmărilor pentru ”Kill Bill” al lui Quentin Tarantino, actrița Uma Thurman a avut un accident de mașină. În afara fracturilor la genunchi, ea a suferit o comoție cerebrală.

uma thurman kill bill

”STAR WARS: THE FORCE AWAKENS”

În 2014, actorul Harrison Ford, pe atunci în vârstă de 71 de ani, a avut nevoie de o intervenție chirurgicală la un picior după ce a fost lovit de o ușă metalică hidraulică pe platoul de filmare al peliculei “Star Wars: The Force Awakens”.

ford Indiana Jones and The Dial Of Destiny disney

Ford are o listă de accidentări aproape la fel de prolifică precum filmografia sa. În ultimii ani a povestit că s-a accidentat și la filmările pentru ”Raiders of the Lost Ark” (1981), ”Indiana Jones and the Temple of Doom” (1984), ”The Fugitive” (1993), dar și în urmă cu trei ani, când pregătea ”Indiana Jones & The Dial Of Destiny” (2023).

Articole similare