Lifestyle5 ținute șocante din istoria Met Gala

5 ținute șocante din istoria Met Gala

Met Gala, una dintre cele mai spectaculoase seri ale modei, este programată pe 6 mai 2024 la The Metropolitan Museum of Art din New York

Prima zi de luni din fiecare lună mai marchează evenimentul anual Met Gala desfășurat în scop caritabil de strângere a fondurilor pentru The Metropolitan Museum of Art New York. Unul dintre cele mai somptuoase și spectaculoase evenimente care aduce sub același acoperiș vedetele de la Hollywood, creatori emergenți și figuri emblematice ale modei. Evenimentul pentru care oricine ar da oricât, oricum pentru a primi invitație – musai de (re)văzut în acest sens primul episod “And Just Like That” sezonul 2 (disponibil pe HBO Max) unde Carrie radiografiază excelent emoția pregătirilor pentru Met!

Un bal a cărui temă diferă anual, bazată pe viitoarea expoziție a Institutului de Costume a muzeului, anunțată încă din luna noiembrie a anului precedent. După ce în 2023, conceptul evenimentului s-a derulat în jurul personalității designerului Karl Lagerfeld, dress code-ul din 2024 este “The Garden of Time” derivat din viitoarea expoziție “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”. Potrivit curatorilor The Metropolitan Museum of Art expoziția va studia tema de-a lungul a 400 de ani și va fi organizată în 3 mari zone: Pământ, Mare, Cer – în semn de tribut adus lumii naturale. Ca de obicei, întreaga atenție de la Met Gala va fi pe cele mai șocante și cele mai impresionante ținute, iar celebritățile nu se vor sfii în a dovedi curaj și îndrăzneală în aparițiile lor. Like5.ro îți reamintește (doar) 5 ținute șocante din istoria Met Gala:

CHER (1974)

Cher a fost printre primele apariții curajoase și șocante de la Met Gala. Tema evenimentului din 1974 a fost “Romantic and Glamorous Hollywood Design” iar Cher a dovedit o eleganță extremă pentru acele timpuri! Rochia realizată de designerul Bob Mackie a devenit o sursă de inspirație pentru ținutele transparente din următoarele decenii: o splendoare strălucitoare cu mâneci completate de pene albe și tiv. Cher în rochia nud de la Met Gala a fost inclusiv pe coperta Time. 

Colaborarea dintre Cher și Bob Mackie a început în 1967 când artista a fost invitata emisiunii “The Carol Burnett Show”, a continuat cu pregătirea ținutelor pentru ocazii speciale, inclusiv pentru “The Sonny and Cher Show” și au devenit un “fashion duo” emblematic. 

JARED LETO (2019)

În 2019, Jared Leto aducea pe covorul roșu de la Met Gala un accesoriu șocant și original: propriul cap. Costumul Gucci și capul stilizat, au fost semnate de Alessandro Michele – o rochie roșie cu guler înalt accesorizată cu diamante. Cea mai ciudată apariție de la Met Gala 2019, Jared Leto s-a încadrat în extravaganța temei evenimentului – “camp”: sărbătorind lucruri care poate nu sunt luate în considerare, fără a lua prea în serios viața și moda. 

CARDI B (2019)

2019: Cardi B pentru prima oară la Met Gala. Cântăreața s-a străduit considerabil pentru o prezență memorabilă. Eforturile celor care au ajutat-o să urce și să poată poza sunt un moment în sine! Rochia Thom Browne a fost realizată din 30.000 de pene și a presupus eforturile a 35 de persoane, de-a lungul a 2000 de ore. Ținuta a stârnit multe valuri de ironii pe internet: unii au considerat-o o “odă” adusă Rihannei (în 2015 a purtat o variantă similară, pe galben) – cu atât mai mult cu cât cea din urmă nu a participat la Met Gala 2019, alții au criticat roșul aprins. Cardi B a declarat că “feminismul a fost sursa de inspirație – am încercat să mă asigur că este elegantă, extravagantă, dar nu de Halloween…rochia perfectă pentru mine.” 

FREDRIK ROBERTSSON (2022)

Directorul de creație al brandului suedez de îngrijire a părului Björn Axén, cunoscut pentru o colecție couture impresionantă, Fredrik Robertsson este faimos deja pentru moda dusă la extrem. În 2022 și-a făcut apariția la Met Gala într-o ținută creată de Iris van Herpen: un body argintiu acoperit cu ace, un amestec imaginar de animale stranii (porc spinos și pește balon), completat de pantaloni evazați. Însă look-ul său extravagant a creat multă confuzie: foarte mulți jurnaliști l-au confundat pe Robertsson cu Jared Leto. 

LIL NAS X (2023)

În 2023, Lil Nas X a demonstrat faptul că hainele sunt…inutile. Artistul și-a făcut apariția la Met Gala purtând doar tanga de culoarea metalului, acoperit în vopsea de corp, aproximativ 5000 de cristale Swarovski și perle. Masca de ochi și manichiura au fost asortate întregului dând senzația unei veritabile măști venețiene. O apariție!

Photo Creditmetmuseum.org

Articole similare