Shara Hughes, Tomokazu Matsuyama, Rafa Macarrón, Hana Ward și Moya Garrison-Msingwana sunt cinci artiști aflați în al patrulea deceniu de viață care au ajuns recent în atenția galeriilor, experților și a caselor de licitație, dar și a muzeelor, astfel că vor fi tot mai prezenți în colecții din întreaga lume.
SHARA HUGHES
Remarcată pentru abstracțiunile ei caleidoscopice, Shara Hughes, artista stabilită la New York, și-a încheiat studiile în 2011. Creația ei e influențată de primii impresioniști, dar și de artiști moderni. A participat la Bienala Whitney în 2017 și are lucrări expuse la Metropolitan Museum of Art din New York, la Denver Art Museum și la Smithsonian American Art Museum din Washington DC.
TOMOKAZU MATSUYAMA
Samuraii psihedelici și cowboy extravaganți, arta pop și manga, expresionismul abstract și epoca Meiji, graffiti și xilogravura sunt câteva dintre influențele care caracterizează pânzele de altă lume ale lui Tomokazu Matsuyama. Artistul japonez stabilit și el la New York a expus în muzee și galerii importante din China, Hong Kong, Statele Unite și Australia. Lucrări ale lui se regăsesc în colecții ca LACMA (Los Angeles), Asian Art Museum (San Francisco), Long Museum (Shanghai), Powerlong Museum (Shanghai) și în colecția familiei regale din Dubai (Emiratele Arabe Unite).
RAFA MACARRÓN
Compozițiile vibrante, asemănătoare doodle, ale spaniolului Rafa Macarrón, fost ciclist, prezintă protagoniști extravaganți. În plus, e calificat ca fizioterapeut, astfel că pentru a crea aceste figuri, spune Macarrón, e nevoie de cunoștințe și de respect pentru anatomie. Portretele lui amintesc de artiștii spanioli de la jumătatea secolului trecut, cum ar fi cei din grupul El Paso, dar sunt influențate și de pictura figurativă europeană. A expus la CAC din Málaga, a fost primul artist spaniol care a expus solo la Fundacion La Nave Salinas, Ibiza, Spania. Lucrările lui sunt expuse în instituții ca Hudson Valley Center for Contemporary Art din New York, Caja Campo din Valladolid și Colección Mercadona (Spania).
HANA WARD
Pictoriță și ceramistă americană, Hana Ward împletește în lucrările ei stări de spirit, motive și narațiuni. Artista redă în principal figuri feminine de culoare influențate de istorii anticoloniale, texte spirituale și cicluri ale lumii naturale, precum și de canonul istoriei artei. Este reprezentată de galeria americană OCHI și anul acesta participă la târgul Frieze Los Angeles.
MOYA GARRISON-MSINGWANA
Pictorul canadian Moya Garrison-Msingwana consideră că hainele pe care le purtăm sunt indicii ale personalității noastre și, astfel, folosește țesăturile pentru a crea un univers în care hainele posedă o sensibilitate minoră și adoptă o identitate potrivită pentru cadrul lor uman. Prin intermediul acestei lumi drapate, picturile explorează cultura pop, istoria artei și identitatea. Este reprezentat de Hannah Traore Gallery din New York și face parte de asemenea din lineup-ul Frieze LA.