Give me 55 spectacole must see în Festivalul Tânăr de la Sibiu

5 spectacole must see în Festivalul Tânăr de la Sibiu

Festivalul Tânăr de la Sibiu este evenimentul în permanentă transformare, dedicat copiilor și adolescenților, cu un program cultural menit să redefinească publicul sibian.

Aflat la a șasea ediție, după o pauză de 4 ani, vine cu o serie de spectacole de teatru și dans, proiecții de film, precum și ateliere, expoziții.
O selecție de 5 evenimente din cadrul Festivalului Tânăr care merită prezența ta la Sibiu între 2 și 12 noiembrie 2023:

A BUTTON IN MY HEAD 

Compania Arriba las Hu! Manos vine cu un mix chilian-argentinian prin Enrique Crohare Niño și Laura Soledad Mac Laughlin. Un spectacol clasic de teatru cu păpuși, încărcat de emoție, ce păstrează doza de magie. Cele Două Mâini îi dau naștere lui Clott, însă la scurt timp, Mâna Verde, cea cu mișcările de șarpe, se transformă într-un iureș de violență. Din acel moment, capul lui Clott are un nasture roșu în locul cusăturii. Diferit de ceilalți copii din jurul lui, Clott se apropie de bunicul său. Spectacolul celor doi sud-americani a fost într-o continuă transformare de-a lungul anilor, prin simpla prezență pe scenele din 27 de țări. Pe 4 noiembrie, vă așteaptă cu două reprezentații (11:00, 17:00) pe scena Teatrului Gong.

CREATURI SPECIALE

Aflat într-un turneu mondial permanent de mai bine de 15 ani, în peste 25 de țări, argentinianul Roberto White aduce în premieră la Sibiu ”Creaturile speciale”. Un spectacol nonverbal în tonuri de clovnerie, alcătuit din 7 piese diferite, spus cu mult umor șiș poezie. Păpușile sale sunt construite, în mod original, din pungi de plastic, mingi de ping pong, baloane, drept un puternic mesaj al sustenabilității. Spectacolul are 3 reprezentații pe 6 noiembrie (10:00, 12:00, 18:00). 

FRITZI, POVESTEA UNEI REVOLUȚII

”Animestul celor mici” sau o selecție de titluri din cadrul festivalului de animație poate fi vizionată la Sibiu. ”Fritzi, povestea unei revoluții” este o frumoasă lecție de istorie și cultură civică, un punct de pornire pentru discuții despre trecut, anii dinainte de 1989. Povestea unui an de cotitură în istoria Europei, văzută prin prisma unei copile. Acțiunea se petrece în Germania de Est a anului 1989. Fritzi (12 ani) îl ia în grijă pe Sputnik, cățelul celei mai bune prietene, Sophie, pe durata vacanței acesteia în Ungaria. Dar Sophie nu mai revine acasă, iar Fritzi și Sputnik pornesc în căutarea ei. Pe 7 noiembrie, de la ora 18:00, descoperiți încercările acestora. 

GEN.SNOWFLAKE 8.11.2023 ora 18:00

Născut în urma rezidenței studenților masteranzi clujeni la Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova, sub îndrumarea lui Bobi Pricop, ”gen.snowflake” este un colaj de scene ce pornește de la poveștile actorilor: de la body shaming, trecând prin anxietate, dependență financiară față de părinți, identitate online sau inadaptare socială. Printr-o estetică a simplității și onestității, piesa chestionează etichetarea generației Z ca ”fulgi de zăpadă”. Reprezentația unică este programată pe 8 noiembrie, la ora 18:00. 

OAMENI ȘI ARME

În orașul Cugir funcționează de aproximativ 100 de ani cea mai mare fabrică de armament din România. Multe accidente de muncă au avut loc, unele mortale, altele foarte grave, dar mai ales proteste împotriva condițiilor de muncă. ”Oameni și arme” vorbește despre cei care produc armamentul într-o plină criză economică și foarte aproape de un război în plină desfășurare. Performance-ul Platformei de Teatru Politic și Reactor de creație și experiment de la Cluj aduce pe scena festivalului un spectacol original ce pornește de la povești și experiențe documentate, ce amestecă trecutul cu prezentul, documentele cu speculațiile. Pe 9 noiembrie, de la ora 18:00.

Programul complet al Festivalului Tânăr de la Sibiu și biletele sunt disponibile pe Teatrul Gong, precum și la sediul Agenției Teatrale (str. Alexandru Odobescu nr. 4, Sibiu).

Articole similare