Give me 55 piețe de Crăciun de neratat în Berlin

5 piețe de Crăciun de neratat în Berlin

Berlinul este o destinație perfectă pentru un city break, inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă.

Piețele de Crăciun se deschid relativ devreme începând cu mijlocul lui noiembrie și chiar dacă zăpada rar depășește 5 cm în ultima vreme, diversitatea piețelor de Crăciun din fiecare cartier îi adaugă multă culoare festivă orașului. Mai ales că Berlinul îți lasă senzația că are câte o piață de Crăciun pentru fiecare nișă pe care ți-ai fi putut imagina vreodată. 

Ți-ai dorit toată viața să vizitezi o piață de Crăciun cu tematică preponderent scandinavă, precum și una LGBTQIA? Nicio problemă, în Berlin le vei găsi pe ambele.
Un mic pont logistic: în piețele de Crăciun din Berlin vei plăti aproape peste tot în cash așa că nu uita să vizitezi un bancomat înainte.
Un material de Livia Cosmineanu pentru Like5.ro

PIAȚA DE CRĂCIUN DIN RAW GELÄNDE 

Spațiul RAW Gelände este cunoscut mai degrabă pentru cluburi, artă și evenimente culturale pe parcursul anului. Însă din 16 noiembrie până în 22 decembrie, vizitatorii Berlinului vor avea ocazia să se bucure aici și de vin fiert (Glühwein), de bunătăți tipice Piețelor de Crăciun din Germania (de exemplu Handbrot – pâine caldă gătită proaspăt pe vatră și umplută cu brânză, ciuperci/șuncă) și de spectacole ale jonglerilor și acrobaților. Pentru copii, există un carusel din lemn acționat manual, iar cei care îndrăznesc își pot încerca îndemânarea la tir cu arcul și arbaleta.


Adresa : Revaler Straße 99 10245 Berlin
Ore de deschidere: 16 noiembrie 2023 – 22 decembrie 2023. De luni până vineri între orele 15.00 și 22.00, sâmbătă și duminică între orele 12.00 și 22.00.
Taxa de intrare: Luni și marți: gratuit, de miercuri până duminică: 3 euro.

PIAȚA DE CRĂCIUN DIN BREITSCHEIDPLATZ

Piața de Crăciun din jurul Bisericii Memoriale Kaiser Wilhelm din Breitscheidplatz își întâmpină vizitatorii cu peste 20 de standuri frumos decorate. Evenimentul oferă o experiență pentru întreaga familie: copiii își pot descărca energia în mini caruseluri, în timp ce adulții pot consuma băuturile alcoolice tipice unei piețe de Crăciun (vin fiert –Glühwein, lichior de ouă făcut în casă – Eierpunsch, cacao caldă cu un shot de rom sau Amaretto și cu friscă – Lumumba) sau pot cumpăra decorațiuni de Crăciun realizate manual.

Poftele mai copioase dobândite de la frigul berlinez pot fi satisfăcute cu un bratwurst tradițional, o friptură sau cu niște Käsespätzle toate gătite pe loc la unul dintre multiplele standuri cu mâncare.


Adresa: Kurfürstendamm 237, 10789 Berlin
Ore de deschidere: 27 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024. De duminică până joi între orele 11.00 și 21.00, vineri și sâmbătă între orele 11.00 și 22.00, în Ajunul Crăciunului între orele 11.00 și 14.00, pe 25 și 26 decembrie între orele 13.00 și 21.00, în Ajunul Anului Nou între orele 11.00 și 20.00, în ziua de Anul Nou între orele 13.00 și 21.00.
Taxa de intrare: gratuit, în toate zilele.

PIAȚA DE CRĂCIUN LUCIA DIN KULTURBRAUEREI

Numită după zeița nordică a luminii, piața de Crăciun Lucia se concentrează pe produse și alimente din Scandinavia și este amenajată într-o fostă fabrică de bere din secolul al XIX-lea (numit actualmente spatiul creativ Kulturbrauerei).

Piața îi întâmpină pe vizitatori cu obiecte de artizanat tradiționale scandinave, mâncare și băuturi (Jolagløgg preparat din vin roșu, coacăze negre, afine și ghimbir, Jule Gløgg danez cu și fără shot de alcool). Există mai multe atracții pentru copii, de la un carusel cu leagăne de epocă până la o trambulină de bungee. 

Adresa: Schönhauser Allee 36, 10435 Berlin
Ore de deschidere: 27 noiembrie 2023 – 22 decembrie 2023. De luni până vineri între orele 15.00 și 22.00, sâmbătă și duminică între orele 13.00 și 22.00.
Taxa de intrare: gratuit, în toate zilele.

ZILELE IERNII ȘI BULEVARDUL CRĂCIUNULUI LGBTQIA

Evenimentul ar putea foarte bine să se numească și “Mica Piață de Crăciun de sub stația de metrou Nollendorfplatz”, iar el a ajuns la Berlin abia în 2019, sub patronajul primarului din acel an, Klaus Wowereit. De atunci, un program de divertisment variat a încântat vizitatorii în cartierul gay din Schöneberg, în Berlin. 

Zilele iernii și bulevardul Crăciunului LGBTIQA acordă o atenție deosebită artiștilor de pe scena berlineză, care vor prezenta formate de spectacol populare, cum ar fi, printre altele, drag bingo. Din punct de vedere muzical, va fi ceva pentru toate gusturile – de la rock la muzică clasică și de la hituri la musicaluri. Vizitatorii se pot bucura desigur și de băuturile calde obișnuite piețelor de Crăciun (vin fiert, ciocolată caldă cu rom si multe altele). 

Adresa:  Nollendorfplatz 10787 Berlin
Ore de deschidere: 10 noiembrie 2023 – 23 decembrie 2023. De luni până joi între orele 16.00 și 22.00, iar de vineri până duminică între orele 15.00 și 22.00.
Taxa de intrare: gratuit, în toate zilele.

PIAȚA DE CRĂCIUN DIN GENDARMENMARKT MUTATĂ TEMPORAR ÎN BEBELPLATZ

Din cauza lucrărilor de construcție din Gendarmenmarkt, piața de Crăciun este organizată în Bebelplatz, din apropiere, aflată practic între Opera de Stat, Facultatea de Drept a Universității Humboldt, Catedrala Sfânta Hedwig și Hotel de Rome. Piața de Crăciun este pe bună dreptate numită “Weihnachtszauber” (Magia Crăciunului) fiind apreciată pentru gama sa largă de oferte gastronomice și artistice.

Un cort mare servește drept spațiu de demonstrație pentru artizani – aici, sculptorii în lemn și croitorii își arată abilitățile vizitatorilor. Lumânări, jucării și obiecte decorative realizate manual pot fi achiziționate ca daruri unice pentru prieteni și familie. Standurile cu mâncare și restaurantele vând de toate, de la gustări dulci și sărate la mâncăruri tradiționale germane.

Adresa:  Bebelplatz 10117 Berlin
Ore de deschidere: 27 noiembrie – 31 decembrie 2023. De duminică până joi între orele 12.00 și 22.00, vineri și sâmbătă între orele 12.00 și 23.00, în Ajunul Crăciunului între orele 12.00 și 18.00, în Ajunul Anului Nou între orele 12.00 și 01.00.
Taxa de intrare: 2 €, copii până la 12 ani gratuit. Iar de luni până vineri între orele 12 și 14.00 este gratuit. În noaptea de Anul Nou 10 €.

Articole similare