Features5 personaje Disney complet neîndemânatice pe care le iubești

5 personaje Disney complet neîndemânatice pe care le iubești

Ca în orice poveste care se respectă, eroii sau răufăcătorii sunt completați de personajele secundare, de cele cu o foarte scurtă apariție, doar trec prin cadru sau sunt figurație pură.

Personaje împiedicate, stângace, complet zăpăcite care nu apar doar de dragul diversiunii, ci pentru a condimenta poveștile și a le da savoare, cu un rol esențial în întorsăturile create prin comic de limbaj sau situație. Perfecțiunea ar fi cu adevărat plictisitoare! Așadar, un top al celor mai neîndemânatice personaje din animațiile Disney merită toată atenția! 

SLOTH DIN “ZOOTOPIA”

Aglomerația din “Zootopia” este poate cea mai simpatică declarație de iubire față de animale. Construite atent, cu o doză considerabilă de amuzament, surprind atât de bine nuanțele. Sloth este de departe cel mai împiedicat și încet angajat al Departamentului de Vehicule pentru Mamifere! O descriere perfectă a birocrației și lentorii cu care funcționează! Iepurașul Judy, super agitat și energic, dă nas în nas cu Sloth, leneșul cu trei degete care vorbește și tastează iiiiincredibil de greoi. Până și râsul lui este în slow motion! Ceea ce face să te întrebi: de ce atâta grabă, de unde atâta vrajbă? Sloth e unul dintre neîndemânatecii adorabili din “Zootopia”! (titlu disponibil pe Disney+)

MAXIMUS DIN “TANGLED”

Povestea lui Rapunzel este înțesată cu o mulțime de personaje care îi conturează traiectoria. Calul Maximus este cel mai zăpăcit dintre toți, setat să îi țină piept banditului Flynn, cel care ajunge să călătorească cu Rapunzel. Maximus are o perseverență amețitoare și este super amuzant în toată stângăcia sa. El știe că Flynn e căutat, drept urmare nici nu se chinuie să îl placă, nici măcar de dragul lui Rapunzel. Nu are frică, dar nici nu estimează corect pericolele, drept urmare uneori ratează destinația. Dar este neînfricat, ștrengar, extrem de inteligent șiiii topit după mere! “Tangled” este disponibil pe Disney+.

FRICA DIN “INSIDE OUT”

Unul dintre personajele extrem de sensibile din “Inside Out”, Frica stârnește o mulțime de situații caraghioase în toată seriozitatea cu care tratează momentele de panică. Emoție constructivă, în esența ei, destabilizează cele mai neașteptate evenimente, mai ceva ca un “drob de sare”. “Inside Out” explorează atât de bine emoțiile pre-adolescentine printr-un concept ce s-a dovedit un succes mondial. Maniera în care sunt analizate sentimentele, aparent încâlcit de tradus de pe hârtie pe ecran, și empatia universală au generat o nouă viziune de a reflecta asupra felului de a gândi și simți, prin intermediul unei povești emoționante dedicată familiei. Frica revine în “Inside Out 2”, în iunie 2024. “Inside Out” este disponibil pe Disney+.

DORY DIN “FINDING NEMO”

Dacă ar fi să existe vreun premiu pentru “cel mai neîndemânatic personaj” atunci acesta ar fi cu dedicație specială pentru Dory! Uitucă și zăpăcită, inimoasă și cu atracție magnetică pentru situațiile periculoase, Dory este peștișorul îndrăgit care a generat la rândul ei o nouă animație după debutul său în călătoria plină de peripeții către Nemo. “Finding Nemo” și “Finding Dory” sunt disponibile pe Disney+.

OLAF DIN “FROZEN”

Probabil cel mai popular personaj dintr-o animație Disney din ultimii ani. Olaf sau omul de zăpadă căruia îi plac îmbrățișările, care visează la o vară perpetuă și la cocktailuri pe plajă, este cel mai autentic prin faptul că dă glas absolut fiecărui gând. Știe că e minunat, dacă se concentrează puțin reușește să vină cu cele mai bune soluții, are o mulțime de replici haioase, comentează întruna (fie încurajator, fie destramă tensiunea), și are un rol esențial în drumul Annei către Elsa.

Zăpăcit și relaxat, Olaf a devenit superstar după lansarea sa în “Frozen”, generând o mulțime de alte titluri Disney precum: “Once Upon a Time a Snowman” (povestea lui înainte de reveni în viața Annei), “Olaf presents…” (o serie de 5 scurtmetraje în care reinterpretează cele mai cunoscute animații Disney în stilul său caracteristic extrem de jucăuș) sau “Olaf’s Frozen Adventure” (un alt scurtmetraj în care micuțul face echipă cu renul Sven pentru a readuce la viață tradițiile de Crăciun în Arendelle) – disponibile pe Disney+. Așa se întâmplă când ai cu adevărat chemare pentru lumina reflectoarelor! 

Photo CreditDisney

Articole similare