Give me 55 musicaluri de văzut într-o viață recomandate de soprana Rodica Ștefan 

5 musicaluri de văzut într-o viață recomandate de soprana Rodica Ștefan 

Uneori este nevoie de magie pentru a te detașa de tot ce e în jur, iar musicalul are ingredientele perfecte pentru a gusta din ea. Genul este o provocare pentru orice soprană.

Cu o experiență solidă pe scena operei, după debutul la Craiova, în “Don Giovanni”, de W.A. Mozart, soprana Rodica Ștefan este faimoasă pentru rolurile principale din musicalurile “Kiss Me Kate” (2019), de Cole Porter, și binecunoscutul “My Fair Lady” (2021), de Frederick Loewe. Interpretările i-au adus aprecierea criticii și a publicului. Este solistă vocală a Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”, pe scena căruia poate fi văzută în luna noiembrie în musicalul “Fantoma de la Operă”. În decembrie, vă așteaptă cu două reprezentații ale spectaculosului “Mamma Mia!”, unul dintre cele mai longevive show-uri din toate timpurile. Talentata Rodica Ștefan recomandă pentru Like5.ro cinci musicaluri “must see” într-o viață:

FANTOMA DE LA OPERĂ”

Pentru că este un spectacol nemaiîntâlnit în România, costumele, decorul sunt ceva de vis. Muzica? O bijuterie! Iar povestea Fantomei te poartă prin toate stările: plângi, râzi, te revolți, empatizezi… vă spun, un amalgam de stări! Și bineînțeles, subsemnata dă viață divei de la operă, Carlotta Giudicelli, un personaj spumos, efervescent… pata de culoare din acest spectacol. Unde? La Opera Națională din București.

“MAMMA MIA!” 

Pentru că oricând e binevenit aerul relaxant al Greciei… pe melodiile legendarei trupe Abba! Povestea Donnei, Sophie și cei trei tați (ups!), show-ul Dinamitelor (din care cu bucurie pot să spun că fac parte, interpretând-o pe Rosie), toate acestea și nu numai fac din acest musical un spectacol savuros și plin de culoare. Unde? La Sala Palatului, 16-17 decembrie.

“KISS ME, KATE!

Ce au în comun geniul muzical al lui Cole Porter și Shakespeare? Chiar comedia “Îmblânzirea Scorpiei”! Povestea din spatele acestui musical poartă publicul spectator printr-o călătorie în culisele unui teatru ce se pregătește de premieră. Protagoniști sunt starul de cinema Lilli Vanessi (pe care o interpretez) și actorul și producătorul Fred Graham, cândva căsătoriți, însă orgoliile au fost prea mari. Și totuși… ei se iubesc! Iar publicul este martor al iubirii lor. Unde? La Teatrul Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” din București.

“MY FAIR LADY” 

The New York Time a scris: “One of The Best Musicals of The Century.” Și credeți-mă, așa e! Muzica lui Frederick Loewe este sublimă, iar povestea pe măsura acesteia; se completează perfect! Publicul asistă la transformarea Elizei Doolittle (rol pe care am bucuria să îl interpretez), dintr-o florăreasă fără educație la o adevărată lady. Profesorul Higgins este cel care o șlefuiește și care în final se îndrăgostește de ea. Unde? La Teatrul Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” din București.

“LA  CLEMENZA DI TITO” 

Poate că nu are legătură, veți spune, însă Mozart a fost un vizionar, dincolo de genialitatea componistică. Și când spun asta, mă refer, în special, la recitativele pe care le-a gândit – adevărate scene de teatru, pentru care nu e suficient doar să ai voce, ci trebuie să fii și un adevărat actor. Iar muzica amplifică conflictul personajelor. În România această operă va fi o premieră națională, nemaifiind jucată până acum; un motiv în plus să faceți o vizită la Opera Națională din București.

Articole similare