Din 22 august, Biblioteca glitch devine spațiul schimbului de idei dintre artă și design, dedicat cu precădere designului grafic. De la o vastă colecție de cărți și publicații de profil până la evenimente menite să conecteze pasionații și profesioniștii din domeniu, Biblioteca glitch devine locul efervescent unde se intersectează sectorul cultural, zona de publishing și echipele de creație generând astfel nenumărate posibilități de conectare și colaborare. Like5 îți dă 5 motive să vizitezi Biblioteca glitch!
SCHIMBUL DE IDEI
Biblioteca glitch este extensia firească a studioului de creație glitch, cunoscut pentru proiectele sale artistice și culturale cu dimensiuni sociale și sustenabile. Biblioteca devine locul unde comunitatea de design grafic dialoghează direct și liber. “Într-un peisaj în care pare tot mai greu să lucrezi în cultură și pentru cultură, unde lipsa de resurse este binecunoscută, biblioteca își propune să fie un catalizator pentru schimbul de idei și colaborare.” declară Dan Stănescu, fondatorul și directorul de creație glitch.
DESIGN SESSIONS
Sesiunile de design din cadrul Bibliotecii glitch programate în lunile august-septembrie, propun întâlniri cu directori de creație cu o bogată experiență în domeniu. Cunoscut la nivel internațional pentru lucrările sale și promotor al designului grafic ca practică activă, Ovidiu Hrin vine la Biblioteca glitch pe 22 august. Pe 30 august nu trebuie să ratezi prezentarea lui Gelu Florea, creativ independent cu experiență de agenție, dar și lucrări expuse în cadrul Romanian Design Week și Librăria Cărturești Modul, autor a peste 14 titluri underground. Pe 3 septembrie, trei creativi din zona publishing-ului independent se adună pentru a oferi soluții și perspective asupra mixului dintre design și literatură: Maria Bîrsan (Sandwich Gallery), Radu Lesevschi (Punch Bookshop) și Vlad Mihai (Traffic Paper).
ARTIST TALKS
Dacă vei ține pasul cu sesiunile de design pentru a te familiariza cum funcționează sistemul, cu siguranță nu trebuie să ratezi în cursul lunii septembrie discuțiile cu performeri și artiști video, fotografi, curatori și organizatori de evenimente. De la discuții aplicate, studii de caz ale instalațiilor sau ce presupune curatorierea expozițiilor și care sunt mecanismele de marketing ale promovării unor astfel de acte artistice, Biblioteca glitch îți dă întâlnire cu Larisa Crunțeanu (19 septembrie), Lucian Bran (26 septembrie), Suzana Dan și Alina Andrei (27 septembrie).
STUDIOUL DE CREAȚIE GLITCH
Implicat în proiecte de strategie, identitate de brand sau campanii de comunicare, studioul de creație glitch este unul dintre jucătorii activi ai scenei culturale. Cu o experiență de 8 ani de zile, glitch a colaborat cu prestigioase organizații, iar proiectele lor au fost incluse în expozițiile Romanian Design Week din ultimii trei ani, iar în 2023 campania #IubimLaFel pentru Asociația MozaiQ a primit premiul I la categoria Campanii Sociale din cadrul Gala Societății Civile.
REZERVĂ-ȚI LOCUL LA BIBLIOTECA GLITCH
Pentru a descoperi și răsfoi colecția de peste 600 de volume din Biblioteca glitch (de la practici artistice și arta vizuală, trecând prin teorie și critică culturală, surse de inspirație legate de typography, ilustrație, design de poster, fotografie sau istoria designului) este suficientă o programare prealabilă via email (library@glitch-shop.com). Biblioteca glitch din Bd. Dacia 57, etajul 2 va fi deschisă publicului larg începând din 22 august, în zilele de joi și vineri.
Participarea la sesiunile de design și discuțiile cu artiști este de asemenea gratuită și se face pe baza înscrierii printr-un formular online, cu locuri limitate.