Give me 55 motive să vezi “Nasty”, povestea magnificului tenismen Ilie Năstase

5 motive să vezi “Nasty”, povestea magnificului tenismen Ilie Năstase

“Nasty”, cel mai recent documentar semnat de Tudor Giurgiu, are premiera în cinematografe pe 16 aprilie.

Ilie Năstase este sportivul minune, primul număr 1 din istoria ATP care a revoluționat lumea tenisului mondial. “Nasty”, așa cum a fost numit de presa internațională, a câștigat în 1972 primul său US Open, a ajuns în finala Cupei Davis și la Wimblendon. Un adevărat fenomen pe teren, un talent intuitiv în materie de joc, un entertainer pentru public, Ilie Năstase a transformat pentru totdeauna tenisul mondial! Din 16 aprilie, Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu aduc pe marile ecrane impresionanta poveste a sportivului în documentarul “Nasty”. Like5.ro îți dă 5 motive să nu ratezi filmul în programul cinematografelor sau în turneul proiecțiilor speciale programate în țară în prezența echipei: 

EXCENTRICUL 

La începutul anilor ’70, pe scena tenisului mondial răsărea o nouă stea: Ilie Năstase. Un sportiv venit dintr-o țară comunistă schimba pentru totdeauna maniera în care tenisul urma să fie urmărit, interpretat, savurat. Descris de presa internațională în cuvinte deopotrivă înălțătoare și controversate – “băiatul rău al sportului”, “magnific”, “fermecător”, “arogant” – Ilie Năstase a fost un talent ieșit din comun cu o personalitate excentrică, Un showman urmărit îndeaproape de publicul din toate colțurile lumii, idolatrizat de femei, apreciat de profesioniști. 

ROCKSTARUL

De-a lungul carierei sale, “Nasty” s-a intersectat cu superstarurile lumii sportive și nu numai, și a fost o continuă sursă de inspirație pentru români. Celebrități din lumea sportului precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comăneci, Boris Becker, sau Paul Knight, co-fondatorul Nike, într-un interviu exclusiv, sunt doar câteva dintre prezențele care vorbesc despre maniera în care Ilie Năstase a scris istoria tenisului mondial. În 1972, Năstase era primul sportiv profesionist care semna un contract de reprezentare cu celebrul brand Nike. Un talent inegalabil pe teren, un adevărat rockstar. În 1985, pentru a putea participa la Monte-Carlo Masters, a primit din partea Prințului de Monaco un wild-card. 

ARHIVE PREȚIOASE

“Nasty” îmbină cele mai prețioase, emblematice și emoționante de arhivă ale vieții și carierei lui Ilie Năstase cu interviuri ale celebrităților. Fie că ești pasionat sau nu de tenis, “Nasty” este documentarul care te atrage prin cele mai curajoase și tăioase replici, imaginea unui rebel spectaculos care s-a bucurat de un succes imens. Posterul filmului integrează un portret al tenismenului creat de artistul Roger Huyssen pentru a ilustra interviul cu Năstase apărut în revista Playboy SUA din iunie 1977. 

VINIL GLOBE TROTTER LOVER

În gloria internațională din anii ’80, Ilie Năstase primea propunerea de a înregistra 2 melodii în Franța. Astfel, în 1987, Năstase petrecea câteva săptămâni într-un celebru studio de înregistrări. “Globe Trotter Lover” și “Pour être un homme” sunt disponibile în premieră românească pe vinilul lansat cu ocazia premierei în cinematografe. Probabil unul dintre cele mai frumoase cadouri oferite fanilor! Vinilul costă 65 RON și poate fi achiziționat online

“NASTY” – TURNEUL NAȚIONAL

Premiera de gală “Nasty” este programată pe 16 aprilie la Sala Palatului din București în prezența lui Ilie Năstase, a echipei și a unor invitați speciali printre care Nadia Comăneci, Boris Becker, Ion Țiriac. Biletele pentru premiera de la Sala Palatului sunt disponibile onlineTurneul național de promovare al filmului continuă până pe 30 aprilie cu proiecții speciale în alte 16 orașe ale țării. Ilie Năstase va fi prezent la proiecțiile de la Brașov, Constanța, Timișoara. 

Photo CreditTransilvania Film

Articole similare