Going out5 motive să nu ratezi "Forme colective de organizare și ecologii ale...

5 motive să nu ratezi “Forme colective de organizare și ecologii ale grijii” de la Goethe-Institut

Pe 23 și 24 septembrie, Goethe-Institut București găzduiește evenimente dedicate artistei internaționale Aurelia Mihai, iar intrarea este liberă.

Pe 23 și 24 septembrie, Goethe-Institut București găzduiește seria de evenimente “Forme colective de organizare și ecologii ale grijii”, parte din proiectul Monuments In Time, dedicat artistei internaționale Aurelia Mihai. Evenimentele aduc împreună artiste din colectivul feminist internațional The Crown Letter Project și echipa curatorială formată din Cristina Bută, Monica Dănilă, Edith Lázár și Cristina Stoenescu, pentru o explorare profundă a relației dintre artă, ecologie și spațiul public. Iată 5 motive să nu ratezi aceste evenimente:

DIALOG INTERNAȚIONAL DESPRE ARTA FEMINISTĂ ȘI SPAȚIUL PUBLIC

Pe 23 septembrie, de la ora 18:00, vei avea ocazia să participi la o discuție colectivă despre cum practicile de artă și activism, dezvoltate de femei, au redefinit spațiul public în timpul pandemiei. Membrele The Crown Letter Project și Aurelia Mihai discută strategiile lor artistice și cum acestea au influențat colaborările internaționale.

FILME CARE TE PROVOACĂ SĂ VEZI LUMEA ALTFEL

Programul include proiecții de filme captivante, ce abordează teme esențiale precum migrația și ecologia. Pe 23 septembrie, la ora 19:30, vei putea viziona “Golzheim” de Neringa Naujokaite, despre tensiunile sociale dintr-un cartier din Düsseldorf, și “f, like Fukushima” de Natacha Nisic, un film ce surprinde dezastrul nuclear din Japonia. Pe 24 septembrie, la ora 19:00, “A Forest Tale” de Ruth Maclennan explorează legătura dintre oameni și pădurile Taiga în fața schimbărilor climatice.

UN PERFORMANCE LIVE DESPRE SPAȚII AFLATE ÎN TRANZIȚIE

Pe 24 septembrie, de la ora 18:00, Catherine Radosa va susține Campaign of Paris, triangular landscape, un performance live unic care investighează un teritoriu de la marginea Parisului, unde urbanizarea se întâlnește cu agricultura. Vei vedea cum arta poate documenta transformările spațiului urban în timp real.

O CONVERSAȚIE DESPRE MIGRAȚIE ȘI ECOLOGIE

Filmul Another World – Those who come by sea de Manuela Morgaine, proiectat pe 23 septembrie în calupul de filme de la ora 19:30, oferă o perspectivă intensă asupra migrației globale. Îmbinând imagini de arhivă cu scene din Paris, filmul invită la o reflecție asupra modului în care migrația transformă atât peisajele sociale, cât și cele naturale.

DESCOPERĂ OPERA AURELIEI MIHAI LA BUCUREȘTI

Aurelia Mihai, artistă de origine română stabilită în Germania, este cunoscută pentru lucrările sale experimentale la intersecția dintre artele vizuale și cinematografie. Proiectul Monuments In Time, dedicat operei ei, este expus în două părți la București. Prima parte, deschisă până pe 10 octombrie la Goethe-Institut, include lucrări video precum LUPA și Cento Piedi, care abordează temele identității și migrației. A doua parte, intitulată Living Monuments, poate fi vizitată la Galeria Sector 1 până pe 5 octombrie, oferind o explorare a legăturii dintre oameni și locuri prin “monumente vii” performative.

Photo CreditPR

Articole similare