Lifestyle5 motive să iei brunch-ul la "Ouă și Unt”

5 motive să iei brunch-ul la “Ouă și Unt”

Alexandra și Octavian sunt antreprenorii unuia dintre cele mai cosy locuri de brunch din Sibiu: "Ouă și Unt”.

Sibiu are o magie incredibilă care atrage oameni faini, dedicați, pasionați. E orașul care te primește cu zen, lumină blândă și te face să te simți ca acasă. Mult timp am crezut că doar noi avem conexiunea asta cu Sibiul. Dar când am trecut pragul “Ouă și Unt”, cel mai nou loc de brunch deschis pe strada Târgul Vinului, am realizat că Sibiu e sâmburele de liniște și energie bună unde poți construi în tihnă un cămin. În urmă cu 2 ani, Alexandra și Octavian au lăsat în urmă Bucureștiul și s-au mutat la Sibiu.

Ouă și Unt” are un vibe atât de bun încât nu te mai lași dus! E deschis de joi până luni între 09:00 și 15:00. Octavian te întâmpină, Alexandra e chef-ul care pregătește toate bunătățile. Mâncarea e delicioasă, cafeaua e divină și indiferent cum încearcă Octavian să te convingă că e posibil să nu mai fie loc pentru desert, nu vei rezista tentațiilor cu lămâie, polenta sau homemade brioche! Like5.ro i-a provocat să înșire 5 motive pentru care merită să iei brunch-ul la “Ouă și Unt”:

PENTRU CĂ SIBIU 

Merită să veniți la “Ouă și Unt” pentru că asta înseamnă că vizitați Sibiul. Orașul pe care, de 2 ani, noi îl numim acasă, după o viață petrecută în tumultul Bucureștiului, este o bucurie. Arhitectura, istoria, munții care te privesc din orice direcție, liniștea și starea de tihnă, și, cel mai important, oamenii. Există o armonie aparte în Sibiu care ne-a influențat pozitiv, iar comunitatea a jucat cel mai important rol în starea noastră de bine. Stare de bine pe care încercăm în fiecare zi să o transmitem oamenilor cu care interacționăm.

PENTRU CĂ BRUNCH

Ce poate fi mai mișto decât să îți începi dimineața cu un mic dejun bun? Nimic. Chiar dacă nu suntem natural matinali, ne trezim noi devreme ca să facem ziua mai bună celor care ne trec pragul. La prima masă din zi, totul e permis, de aceea, la noi te bucuri de comfort food. Chestii dulci sau sărate, cafea de specialitate, prosecco sau fresh de portocale. Brunch-ul este acea plăcere pe care ți-o faci pentru un start al zilei reușit.

PENTRU CĂ “OUĂ ȘI UNT” 

Când am decis să deschidem locul acesta, l-am gândit ca pentru noi, un loc în care să mergem, mai întâi, noi cu drag. Chiar dacă am decis că nu ni se mai potrivește corporația, toate lucrurile bune învățate în cei peste 30 de ani cumulați de experiență, le-am folosit în crearea a ceea ce, de 9 luni, este “Ouă și Unt”. Standardele noastre sunt: ingrediente de calitate (ouă free-range, unt 82%), sourcing local cât de mult putem, minimal waste, pet friendly, energie bună, muzică bună. În traducere, “good food. good people”.

PENTRU CĂ “DAISY”

Pasionați de brunch, l-am mâncat în multe orașe atât la noi, cât și în țările pe care le-am vizitat. Am adunat experiențe, gusturi, idei și le-am dat touch-ul nostru personal pentru expresia maximă de brunch cu cele două ingrediente magice: ouăle și untul.  Daisy înseamnă ouă benedict with a twist: ouă benedict pe un hash brown signature dish.

Varianta noastra de hash brown a fost testată multă vreme până să ajungem la rezultatul dorit, dar avem confirmarea celor care l-au încercat că a meritat și că, în combinație cu ouăle benedict, e un dish aparte. Daisy bUn este ultimul nostru “copilaș” de care suntem foarte încântați, un sandwich vertical din pâine brioche umplut cu salată de ou. Genul de sandwich pe care îl mănânci pe nerăsuflate. 

PENTRU VOI

În Târgul Vinului 6. Într-un review primit, cineva ne spunea că se simte la noi ca în sufrageria unor prieteni. Ne-am dorit, și pare că am reușit, ca locul să fie cald și primitor. Ne place mult natura și, mai cu seamă, ne place pe munte. Asta ne-a inspirat în design, de aici verdele pădure predominant, lemnul de stejar, cărămida la vedere.

Pereții poartă creațiile unor artiști români, iar muzica este cea din playlist-urile noastre, de la Subcarpați la Valeriu Sterian, om la lună, The Mono Jacks, Ada Milea, Domino, Ana Coman, Alexandrina și mulți alții. Când ne-am gândit să construim și o bibliotecă, nu ne-am așteptat ca cei care ne vizitează să fie așa de încântați de ea, însă ne bucuram nespus că este apreciată. Copiii au un raft dedicat lor, unde găsesc la îndemână atât cărți donate în majoritate de vecini, cât și joculețe. 

Photo Creditfoto PR

Articole similare