S-au adunat în timp pentru simplul fapt că ai îndrăznit să fii diferit, să nu acționezi copy/paste după restul lumii. Dar sunt momente când ghemul devine greu de dus și ai două variante: să îl desfaci singur, ca de obicei, pentru că poți, sau să întinzi un capăt altcuiva pentru a primi susținere.
Conceptul de “desfacerea ghemului” este marca Asociației Open Minds, organizația nonguvernamentală care facilitează dezvoltarea programelor de diversitate și incluziune. Pe 28 noiembrie, Open Minds organizează o conferință specială ce abordează teme sensibile ale prezentului. Te poți alătura și tu! Îți dăm 5 motive pentru care merită să îți faci curaj să desfaci ghemul:
DIVERSITATE ȘI INCLUZIUNE
Prima ediție a “Conferinței despre Diversitate și Incluziune | O experiență Open Minds” programată pe 28 noiembrie, de la ora 09:00, își propune să crească nivelul de conștientizare, de a deschide și încuraja dialogul, pentru o societate diversă și inclusivă. Într-un cadru gândit ca o experiență, prin ateliere, discursuri inspiraționale, paneluri și activități, 6 teme vor fi analizate amănunțit: femei în conducere, diversitate generațională, LGBTQIA+, migranți, incluziunea persoanelor cu dizabilități, neurodiversitate.
ÎMPREUNĂ
Contextul mondial la nivel organizațional arată că “72% dintre persoanele care își caută un loc de muncă consideră că diversitatea este un factor crucial în decizia lor” (studiu Glassdoor, 2021), “iar companiile incluzive au 1,7 ori mai multe șanse să fie lideri în inovație” (raport Josh Bersin, 2019). Conferința aduce la aceeași masă principalii oameni din poziții cheie dornici să identifice în piața locală practici necesare și soluții de diversitate și incluziune: manageri de Corporate Affairs, Marketing, HR, ESG & Comunicare, reprezentanți ai ONG-urilor, activiști, reprezentanți ai instituțiilor publice, persoane preocupate de D&I și specialiști din companii locale.
SPEAKERII
Conferința va fi moderată de Amalia Enache și Dan Miron, iar 25 de speakeri specializați vor împărtăși din experiența personală. Dintre aceștia, putem aminti: Tedy Necula (actor, regizor și producător de filme și publicitate inspiraționale), Deidre Combs (consultant principal al Combs & Company Inc.), Cristina Săracu (strateg DEI și activist LGBTQIA+), Ionuț Oprea (actor și fondator “Studiourile Ferentari”), Cathrine Gyldensted (co-fondator “Constructive Journalistic Methods”), Gabi Comănescu (Director Program Angajare și Dezvoltarea Resurselor Umane, Fundația Motivation).
RESPONSABILITATE COLECTIVĂ
“Am gândit Open Minds ca pe un spațiu al responsabilității colective, în care (…) să împărtășim modele de bune practici și să înțelegem mai bine care sunt realitățile comunităților din România și ce este de făcut pentru a le îmbunătăți condițiile de trai. Asemenea bulgărelui de zăpadă, ne propunem și noi să rostogolim temele și conversațiile, dar mai ales soluțiile prin care adoptarea politicilor de D&I să devină mai mult decât o aliniere la standarde impuse la nivel mondial”, a declarat Directoarea Executivă Open Minds – Asociația pentru Diversitate și Incluziune, Irina Georgescu.
PARTICIPARE
Prima ediție a conferinței este o una hibrid. Sunt așteptați peste 250 de participanți în sală, iar cei interesați să participe virtual la eveniment se pot înscrie pentru a primi acces la transmisia live. Detaliile sunt disponibile aici.