Playdate, miniconsola de jocuri lansată în urmă cu 2 ani, e perfectă pentru pauzele de relaxare, îți stimulează viteza de reacție și nivelul de concentrare. Cu un design minimalist, de dimensiunea unei palme, Playdate este mai mult decât un sistem de gaming, e o sursă de distracție și o celebrare a primelor jocuri video. E o veselie de dispozitiv care îți pune la dispoziție un catalog cu peste 180 de jocuri de strategie. Like5.ro îți dă 5 motive pentru care vei iubi iremediabil Playdate și surprizele cu care te cucerește:
DESIGN MINIMALIST
Mai întâi de toate te vei îndrăgosti de look-ul Playdate! Subțire, micuț și delicat (încape de minune în buzunar), de un galben vintage care dă senzația de intim și totuși inedit, Playdate are un ecran alb-negru cu personalitate prin caracteristica sa reflectorizantă. Nu se comportă precum ecranele sistemelor smart, nu îi crește luminozitatea. Are un procesor, se conectează la Wi-Fi și se poate manevra ușor cu ajutorul unei manivele, în vreme de butoanele te vor ajuta în explorarea sistemului și în parcursul jocurilor. Difuzorul e suficient de puternic, iar atunci când e în standby, se transformă în ceas. Îi poți achiziționa și o husă magnetică care îi completează look-ul jucăuș.
24 DE JOCURI GRATIS
Configurarea Playdate îți aduce două jocuri cu ajutorul cărora îți poți face încălzirea și te poți familiariza cu sistemul de operare. Apoi, în fiecare zi de luni vor fi disponibile alte două jocuri și timp de 12 săptămâni vei colecționa 24 de jocuri. Realizate de dezvoltatori cu experiență sau de cei aflați la început de drum, cele 24 de jocuri din primul sezon Playdate sunt extrem de diferite și antrenante.
CATALOGUL JOCURILOR
De îndată ce vei prinde gustul jocurilor, poți explora în voie catalogul celor 181 de jocuri disponibile spre achiziție, dar mai ales forumul pasionaților de universul Playdate care creează încontinuu noi aventuri. Jocurile disponibile pe forum pot fi descărcate în schimbul unei donații.
Deschiderea dezvoltatorilor de a avea o secțiune dedicată pasionaților independenți a contribuit considerabil la creșterea comunității Playdate. Propunerile de jocuri sunt binevenite pe platforma oficială printr-un formular, iar misiunea Playdate de dispozitiv de dezvoltare, extrem de accesibil prin principiile simple are sistemului de operare, este o șansă excelentă pentru independenți de a ajunge la un public dedicat în mijlocul comunității, precum și o rampă de lansare.
“UN BANC DE 0,99 CENȚI” ȘI ALTE PERSONAJE HAIOASE
Cu siguranță vrei avea un crush pe unul sau mai multe jocuri! Dezvoltatorul Kamibox este faimos pentru crearea jocurilor cu o mecanică ridicol de simplă, un grad de dificultate provocator și mult umor. “A Joke That’s Worth 0,99 $” este expresia perfectă a acestui stil de lucru: un banc lung pentru care trebuie să muncești puțin pentru a-l afla – trebuie să controlezi manivela pentru a evita căzăturile personajului, în caz contrar vei afla doar: “Three guys are sitting in a bar…” / “Trei tipi stau într-un bar”. Poți descoperi universul lui Crankin care are întotdeauna probleme din cauza faptului că îi place să doarmă, drept urmare întârzie la serviciu, pierde zboruri sau ratează întâlniri, iar rolul tău este să îl ajuți să ajungă la timp la întâlnirea cu prietena lui! Poți explora Omaze, un puzzle circular, o odă adusă cercurilor, poți sparge frenetic cărămizi într-un stil revoluționar prin ghidarea navei stelare printr-un univers de resturi spațiale. Te poți distra cu “Inventory Hero”, un joc în care bătăliile cu monștri rămân în seama computerului pentru ca tu să te concentrezi pe gestionarea resurselor: strânsul gunoiului, păstratul poțiunilor, dar mai ales să fii cu ochii pe iepuri!
ÎN SPATELE PLAYDATE
Creat de Panic, producători de software-uri pentru Mac și jocuri video precum Firewatch, Untitled Goose Game sau Nour: Play With Your Food, Playdate se remarcă printr-o atenție la detalii și stârnește nenumărate emoții prin jocurile propuse. Pentru finisajele Playdate, Panic a colaborat cu Teenage Engineering, compania suedeză specializată în electronice și sintetizatoare, precum și aparate foto instant. Teenage Engineering au contribuit la realizarea primul documentar generativ “Eno” – despre muzicianul și artistul vizionar Brian Eno, producătorul lui David Bowie, U2, Talking Heads, pionierul muzicii ambientale. “Eno”, regizat de Gary Hustwit (“Helvetica”, “Imagine”) este o experiență cinematografică diferită la fiecare proiecție cu ajutorul B-1 (Brain One) un deck cu două role care se rotesc și prin comenzile play/rewind/rec/generate produce imaginile pe ecran.
Playdate costă 199 $ și poate fi comandat online.