Give me 55 lucruri mai puțin știute despre Kate Winslet

5 lucruri mai puțin știute despre Kate Winslet

Kate Winslet revine pe micile ecrane în rolul unui personaj absurd din seria limitată originală HBO “Regimul”

Kate Winslet, câștigătoare a unui Oscar, a cinci premii BAFTA, cinci Golden Globes și două premii Emmy, este actrița care a experimentat celebritatea la o vârstă fragedă. Avea doar 22 de ani când succesul “Titanic” i-ar fi putut deschide alte uși la Hollywood, însă presiunea media îi transformase viața într-un calvar, drept urmare a preferat implicarea în producții de alt calibru: drame, mini serii TV cu personaje ale căror principii solide se distingeau și îi permiteau transformări colosale pe durata dezvoltării lor. De la debutul în “Heavenly Creatures” (la doar 17 ani) unde sinceritatea maniacă te înspăimântă la rolul romantic din “Sense and Sensibility” care i se potrivește mănușă, impulsivă și curajoasă, de parcă s-ar fi născut în epoca lui Jane Austen, la figura încrezătoare și carismatică a tinerei Iris Murdoch din “Iris”. Cu greu îți poți șterge din minte rolul din “The Eternal Sunshine of a Spotless Mind”, primul rol într-o producție americană, o Clementine spontană, jovială, vie. Femeia puternică ce ascundea nenumărate secrete, Hanna Schmitz din “The Reader”, sau partitura din “Revolutionary Road” unde își etalează toate abilitățile actoricești: de la dramatism romantic la claustrofobie domestică și criză existențială; fie imaginea isteric de amuzantă și războinică din “Carnage” sau comunitatea pe care o reprezintă în “Mare of Easttown”.

Cu o astfel de experiență, Kate Winslet se simte infinit mai bine în pielea ei: “Mă simt mult mai cool ca actriță de 40 și ceva de ani decât mi-am imaginat vreodată că voi fi.” Din 4 martie, Kate Winslet revine în rolul unei femei cu probleme uriașe cu lumea și cu ea însăși. Miniseria “Regimul”, care radiografiază nebunia și murdăria politică, este semnată de creatorii “Succession”. 

Like5.ro a făcut o listă de 5 lucruri mai puțin știute despre Kate Winslet:

TRADIȚIA ACTORIEI

Născută în Reading (Anglia), Kate Winslet provine dintr-o familie cu tradiție în actoria de teatru: părinții (Roger Winslet și Sally Anne Bridges-Winslet), unchiul ei, Robert Bridges (cunoscut pentru “Pink Floyd: The Wall”), și bunicii (Oliver și Linda Bridges) care au condus teatrul local Reading Repertory Theatre.  
Doi dintre copiii lui Kate Winslet, Mia Threapleton și Joe Anders, i-au fost parteneri de joc în mini seria dramatică “I Am Ruth”. 

RECORD

Kate Winslet deține recordul de cea mai tânără actriță care a primit vreodată 7 nominalizări la Oscar. La 33 de ani, Winslet a depășit-o pe Bette Davis când a obținut cea de-a șasea nominalizare pentru rolul din “The Reader”. Grupul exclusivist al actrițelor cu 5 nominalizări la Oscar până la vârsta de 31 de ani este format din Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Cate Blanchett, Susan Sarandon, Glenn Close. 

PROPRIILE STANDARDE DE FRUMUSEȚE

În contractul de imagine negociat cu L’Oréal, Kate Winslet a insistat asupra unei clauze care interzicea editarea fotografiilor sale. A insistat să promoveze un standard cât mai realist al frumuseții. În 2003, Winslet a făcut un apel la British GQ după publicarea unor imagini prelucrate: “eu nu arăt așa și, mai important, nu doresc să arăt așa”. “În filme s-ar putea să fiu fermecătoare, dar asta pentru că am stat două ore la coafură și machiaj” declara actrița. În 2017, Kate Winslet vorbea deschis despre rutina frumuseții ei: “dacă sunt prea obosită sau prea stresată, niciun machiaj sau coafură nu poate ascunde impactul pe care îl are asupra feței”. 

CUM A OBȚINUT ROLUL DIN “STEVE JOBS”

Fascinantă de personajul Joannei Hoffman, directorul de marketing, mâna dreaptă a creatorului imperiului Apple, Kate Winslet și-a cumpărat o perucă și i-a trimis poze regizorului Danny Boyle pentru a fi considerată în procesul castingului producției “Steve Jobs”. Rolul femeii de carieră extrem de determinată care trezește la realitate sentimentele paterne ale șefului ei i-a adus lui Kate Winslet un trofeu Golden Globe, unul BAFTA, numeroase nominalizări la cele mai importante gale de gen, inclusiv la Premiile Oscar. 

FĂRĂ EXPUNERE ÎN SOCIAL MEDIA

O putem numi de “modă veche”, însă Kate Winslet nu e nici pe departe astfel, ci mai degrabă “cu picioarele pe pământ”. Niciunul dintre cei trei copii nu are cont de social media și nici revistele nu și-au găsit loc în casa ei. 

Photo CreditHBO Max

Articole similare