Give me 55 lucruri mai puțin știute despre Colin Farrell

5 lucruri mai puțin știute despre Colin Farrell

Din 20 septembrie, Colin Farrell deschide un nou capitol pe Max cu seria limitată “The Penguin”

În pielea Pinguinului, sub costumul lui Oswald “Oz” Cobb, Colin Farrell se aștepta la limitări considerabile legate de jocul actoricesc. Fără nicio emoție legată de faptul că ar putea fi recunoscut, Farrell a experimentat cel mai provocator rol: fiecare minut petrecut la machiaj și costume (în medie 3 ore) a meritat din plin! O transformare uluitoare care îl poartă în întunecatul Gotham City în cea mai nouă serie limitată Max, “The Penguin”. Fan declarat al personajului și implicit al actorilor care i-au dat viață de-a lungul timpului (Burgess Meredith sau Danny DeVito), Colin Farrell s-a declarat onorat de întunecatul și generosul rol din “The Batman” (regia Matt Reeves), dezvoltat acum într-o serie limitată de 8 episoade. Bazat pe personajul DC creat de Bob Kane și Bill Finger, “The Penguin” este scris și produs de Lauren LeFrance, iar Craig Zobel semnează regia primelor 3 episoade. Personajul care acumulase teamă, ambiție, violență, ascundea totodată o tandrețe aparte și o tristă ironie. Profil psihologic demn de explorat în profunzime, “The Penguin” pătrunde în familia lui Oz și scoate la iveală detalii extraordinare care justifică felul lui de a fi și de a acționa. Pregătește-te pentru o întoarcere în forță în periculosul Gotham City!

Farrell are două Golden Globes (The Banshees of Inisherin”, “In Bruges”), o nominalizare la Oscar și una la BAFTA (rolul principal din “The Banshees of Inisherin”), dar o mulțime de roluri surprinzătoare în filme precum “Minority Report”, “Phone Booth”, “The Recruit”, “Alexander”, “Miami Vice”, “Saving Mr. Banks”, “The Lobster”, “The Killing of a Sacred Deer” sau “True Detective” (sezonul 2). “Uneori sunt răsfățat când mă simt cu adevărat conectat la o poveste. Am șansa să-mi expun nesiguranța ca părinte, ca partener, ca prieten, ca ființă umană. Nu e terapie în sine, dar pot găsi răspunsurile întrebărilor mele.” a declarat actorul. 

În așteptarea premierei “The Penguin”, cel mai întunecat serial Max, am făcut o selecție de 5 lucruri mai puțin știute despre Colin Farrell.

COPILĂRIA

Colin Farrell nu provine dintr-o familie cu tradiție artistică, a copilărit într-o casă în care nu se auzeau nici povești, nici cântece, nu se mergea nici la teatru, nici la cinema. Nu a absolvit liceul, nici cursurile unei universități de profil. Dar de la o vârstă fragedă, s-a îndrăgostit de cinema: fie că era vorba de filmele lui Billy Wilder sau de cele comerciale. Subtilitatea lui Steve McQueen în rolul din “Cincinnati Kid” l-a impresionat considerabil. Maradona era eroul său, Farrell avea 10 ani când Argentina a câștigat Cupa Mondială în Mexic (1986).

GAIETY SCHOOL OF ACTING

La 17 ani, Farrell a plecat în Australia pentru un an de zile, unde s-a intersectat cu o lume boemă – o gașcă eclectică de actori, muzicieni, artiști din toate colțurile lumii. Actoria a fost o chestiune de noroc atunci când a înlocuit un coleg care tocmai semnase un contract pentru o campanie națională Pepsi. Întors în Dublin, Farrell a fost acceptat la Gaiety School of Acting. Nu aveau o metodă specială de lucru, se concentrau pe personaje într-o manieră destul de teatrală. “Ideea de a urma școala de actorie nu avea nicio legătură cu limuzinele și covorul roșu. A fost încercarea de a prinde simțul profesiei, de a acumula experiență și de a înțelege ce înseamnă să fii actor din interior spre exterior. A fost o perioadă grozavă, dar nu am fost niciodată în stare să spun ce am învățat exact.” declară Colin Farrell.  

CEL MAI NEPLĂCUT DIALECT INTERPRETAT

Dintre toate dialectele pe care Colin Farrell a fost nevoit să le învețe de-a lungul carierei sale, accentul standard american a fost cel mai complicat. Pentru orice actor, fiecare rol presupune acorduri fine, în niciun caz doar generalități legate de tonalitate. “Dacă accentul american e general, sună foarte vag și insultător. Ca și cum nu ți-ai respecta personajul sau proiectul sau scenariu. Trebuie să fii foarte specific.” mărturisește Colin Farrell. 

IRLANDA

La 21 de ani, Farrell s-a mutat în Statele Unite cu o moștenire irlandeză profundă: “Există ceva acolo care așteaptă să mă întorc. E ca și cum acolo există atât de multă energie reziduală de-a mea.” a declarat Colin Farrell. Irlanda este locul care l-a modelat, format, cizelat și trimis în lume. “The Banshees of Inisherin” (povestea celor doi prieteni de-o viață care își încheie brusc relația) a fost o experiență profund irlandeză pentru Farrell care a empatizat cu personajul interpretat de Brendan Gleeson. “Aspirațiile unei persoane generează despărțirea. Lași în urmă pe cineva pentru un motiv.”, în vreme ce personajul său are o seninătate incredibilă în a nu înțelege separarea. “The Banshees of Inisherin” este disponibil pe Max. 

FILMUL PREFERAT 

Filmul care a lăsat o profundă amprentă asupra lui Colin Farrell și l-a convins în a urma actoria este “E.T. the Extra-Terrestrial” (1982, regia Steven Spielberg). Povestea familiei destrămate, conexiunea celor două personaje, momentele comice fracturate de emoție și melancolie au avut un puternic impact asupra actorului. Fuga personajelor și urmărirea agenților federali pe fundalul sunetului metallc al cheilor l-au marcat profund: “zgomotul cheilor zăngănind m-a bântuit în copilărie”. “Din punctul meu de vedere, Steven Spielberg a realizat unele dintre cele mai antrenante filme din istoria cinemaului, printre care și Close Encounters of a Third Kind.”

Photo CreditMax

Articole similare