Entertainment5 lucruri despre noul serial "Shōgun" 

5 lucruri despre noul serial “Shōgun” 

Saga japoneză “Shōgun” se anunță drept cea mai amplă și spectaculoasă producție.

Bazat pe celebrul roman semnat de James Clavell, “Shōgun” se lansează exclusiv pe Disney+ în februarie 2024.

JAPONIA ANULUI 1600

Japonia în ajunul un război civil care va marca întreg secolul al XVII-lea, într-un peisaj politic extrem de tensionat. Yoshii Toranaga luptă pentru viața sa, în vreme ce dușmanii săi neobosiți se unesc pentru a-l doborî. O misterioasă navă europeană eșuează într-un sat din apropiere, iar pilotul englez, John Blackthorne, devine omul cheie pentru Toranaga, prin secretele deținute. Un duo surprinzător care va decide puterea în regiune și va elimina dușmani precum preoți iezuiți sau negustori portughezi. O figură feminină aparent docilă, Toda Mariko, traducătoarea de origine nobilă, misterioasa creștină, va juca un rol esențial în acest tăvălug de conflicte. 

DUBLU ROL: ACTOR PRINCIPAL ȘI PRODUCĂTOR

Hiroyuki Sanada, interpretul personajului Yoshii Toranaga, este unul dintre cei mai prolifici actori japonezi. Și-a făcut debutul în cinema la vârsta de 5 ani, iar rolul din “Samuraiul Shogunului” (1979) este cel care l-a consacrat. Filmografia sa include titluri precum: “The Last Samurai“ (2003), “Rush Hour 3” (2007), “The Wolverine” (2013), “The Railway Man” (2013), “Westworld” (2018 – 2020), “Bullet Train” (2022). “Shōgun” reprezintă debutul său ca producător. 

DISTRIBUȚIE

Seria aduce în prim-plan o distribuție japoneză de zile mari pentru pentru o producție americană de gen. Nume consacrate pe plan național ce devin din ce în mai prezente în producții internaționale. De la Tadanobu Asano în rolul aliatului lui Toranaga, dar și trădător renumit, Hiroto Kanai – tânărul conducător al satului de pescari unde e descoperită nava lui Blackthorne sau Tokuma Nishioka – generalul de încredere al lui Toranaga. 

CREATORII 

Seria produsă de FX Productions este creată Rachel Kondo (la debut) și Justin Marks, al cărui nume este legat de “Jungle Book” (2016) și Top Gun: Maverick” (2022). Michaela Clavell, fiica lui James Clavell, se numără printre producătorii executivi “Shōgun”.

TRAILER

Una dintre cele mai așteptate premiere ale anului viitor, seria limitată de 10 episoade se dovedește a fi o producție impresionantă. Trailerul oficial a fost lansat la finalul acestei săptămâni. Nerăbdarea crește exponențial pentru lansarea “Shōgun” din februarie 2024!

Photo CreditDisney+

Articole similare