Lifestyle5 lucruri despre noua colecție COS

5 lucruri despre noua colecție COS

Lâna regenerativă este regina noii colecții capsulă COS x NATIVA™.

Brandul COS lansează, în plin sezon rece, o nouă colecție capsulă în ediție limitată, o colaborare cu NATIVA™, furnizorul specializat în producția de lână Merino de lux. Colecția formată din piese atent lucrate, cu un design minimalist, vine la momentul potrivit în această perioadă geroasă, dar sunt genul de elemente to keep pentru combinațiile vestimentare ale lunilor ce urmează și devin piese must have în orice garderobă. Calitatea materialelor face diferența și îți detaliem secretele și tehnicile de realizare. 

INOVAȚIA NATIVA™

Colaborarea NATIVA™ cu brandul COS are ca element central lâna Merino și inovația producerii acesteia, într-o manieră sustenabilă, prin practici agricole regenerative. Lâna este una dintre cele mai râvnite fibre naturale la nivel mondial prin rezistența, permeabilitatea și originea sa. NATIVA™ este primul brand global care asigură trasabilitate Blockchain de la fermă la consumator. Transparența în lanțul de aprovizionare descrie parcusul lânii: de la ferme acreditate (din Australia, Noua Zeelandă, America de Sud și de Nord, Uruguay și Argentina) la fabrici de pieptănat certificate, acolo unde lâna este atent pregătită, filat la cel mai minuțios grad și tranformată în firul perfect. 

LÂNA MERINO, REGINA COLECȚIEI CAPSULĂ COS

Lâna este una dintre puținele fibre 100% naturale disponibile, regenerabilă (oile produc o nouă lână anual, are nevoie de puțină apă pentru creștere, fabricare și mai ales îngrijire). Absoarbe particulele de umiditate și le îndepărtează pentru evaporarea în aer, este una dintre cele mai fine și moi fibre naturale, este moale pe piele, deci perfectă pentru îmbrăcămintea de prim strat. Revine ca un arc în forma sa naturală și este rezistentă la încrețire. Fibra activă reacționează la temperaturi, menține corpul răcoros atunci când e cald și viceversa la temperaturi scăzute.

CALITATEA COS X NATIVA™

Strategia COS se concentrează pe calitate, iar particularitățile fibrei de lână NATIVA™, reciclată și refolosită, reprezintă elementul central al colaborării celor două branduri. Seturile fine și articolele esențiale realizate din lâna trasabilă traduc un nou nivel al colecției: materiale durabile, moi, elastice într-un design elegant realizat prin tehnici meticuloase. 

COLECȚIE CAPSULĂ ÎN 8 PIESE

Colecția capsulă are 8 piese esențiale, disponibile în clasica formulă alb, negru și gri: bluză fără mâneci, vestă concepută cu un decolteu în V care definește subtil talia și un tiv lung care alungește forma, blazer cu tăieturi direcționale și revere crestate, închis într-un singur nasture, precum și pantaloni clasici concepuți cu talie elastică și fante la manșete. Combinația perfectă a unui costum din trei piese se modelează îmtr-un tot impecabil, pentru o apariție clasică imposibil să treacă neobservată. Colecția este disponibilă online și în magazinele COS. 

FOCUS PE NATURĂ ȘI SUSTENABILITATE

Preocuparea permanentă a brandului COS pentru sustenabilitate se traduce în noua colecție capsulă prin grija față de calitatea solului și apei, sporirea captării de CO2 și îmbunătățirea bunăstării animalelor, sprijinirea și valorificarea a fermierilor și a comunităților locale, elementele de bază NATIVA™. Focusul pe natură este consolidat prin lâna regenerativă trasabilă. 

Photo CreditCOS

Articole similare