Lifestyle5 locuri de evadare pentru un city-break în România

5 locuri de evadare pentru un city-break în România

O scurtă schimbare de peisaj, o pauză programată sau forțată, poate face minuni asupra fiecăruia dintre noi.

Organizarea agendei personale pentru un city-break de câteva zile în afara țării poate da prea multe bătăi de cap uneori. Veți fi surprinși să descoperiți o serie de minunății chiar în țară! Locații cu aer scandinav, autentic rural sau saxon vă vor convinge să le vizitați și să le descoperiți îndeaproape în orice sezon. Să pornim!

DAS FORT BOUTIQUE (RÂȘNOV)

Un boutique hotel la poalele Cetății Râșnov, un ansamblu de trei case din secolul al 18-lea, atent restaurate care păstrează autenticitatea stilului saxon îmbinat cu un design modern. Aerul medieval al locului, cu o mulțime de detalii atent gândite și excelent valorificate (șemineu tradițional, cadă de cupru pătat, contraste de nou și vechi armonios îmbinate) sunt completate de restaurantul cu un meniu ce include delicatese cu iz local, reinterpretate în stil fine dining. O experiență care vă răsfață la maximum!

CABANA ȘAPTE (BREAZA)

Un loc de poveste în inima naturii, în stil scandinav minimalist, în preajma apei curgătoare, înconjurat de munți. Destinația perfectă pentru un refugiu de câteva zile în orice anotimp, unde timpul se dilată și te poți bucura de un detox urban. Cabana Șapte poate fi găzdui până la 9 persoane în cele 3 dormitoare, are o bucătărie complet utilată, grill disponibil în exterior, iar mesele savurate în foișorul de sticlă din apropiere vă vor oferi o bucurie autentică. Un loc instagramabil care vi se va lipi de suflet!

RAVEN’S NEST (SUB PIATRA, ALBA)

Satul ascuns înconjurat de crestele munților Apuseni este un concept inedit: 3 case țărănești din secolele 19 și 20, restaurate și transformate într-un resort unicat, în care se împletesc de minune caracteristicile contemporane cu elementele străvechi. O oază de liniște unde vă puteți bucura de drumeții, o priveliște panoramică impecabilă, cinema sub cerul liber, foc de tabară sau hamace în zone retrase. Restaurantul pune la dispoziție o mulțime de preparate organice inspirate din rețete arhaice și un bar cu băuturi artizanale.

 

SIBIEL PORTAL VILLAGE (SIBIEL)

O experiență glamping care pune accentul pe comuniunea dintre om și natură. Destinația perfectă pentru o escapadă menită să ofere un boost de energie, unde beneficiați de nenumarate opțiuni de relaxare: cazare în bungalow-uri, experiente culinare în Green Bistro Vatra, ore de wellness, zonă de Vortex Spa cu sauna, masaj, zona de meditatie sau aromaterapii. Locul ideal unde vă puteți reîncărca bateriile, unde natura intervine direct în procesul de relaxare. 

CASA TIMIȘ (CHITORANI, COMUNA BUCOV)

O splendidă podgorie vă conduce spre resortul Casa Timis unde aveți la dispoziție natură, vinuri și numeroase experiențe multisenzoriale (saună, spa), activități outdoor (trasee perfecte pentru bicicliști, zone de joacă pentru cei mici) și gastro-experiențe la nivel premium. 16 bungalow-uri de lux cu o multitudine de facilități (interconectare între ele pentru grupurile extinse) și 10 apartamente disponibile cu vedere spre podgorie în Conacul Timiș. Piesele de rezistență ale resortului sunt, fără îndoială, Wine & Food Pairing, degustarea vinurilor locale atent alese, precum și experiența Chef’s Table de fine dining. Un city-break perfect!

Articole similare