Features5 filme cu și despre fotbal

5 filme cu și despre fotbal

Campionatul European de Fotbal – Euro 2024 – va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie.

Filmele despre diferite sporturi atrag publicul prin acțiune, poveștile reale care au stat la baza lor, interpretare și pasiunea pe care mulți o au pentru o anumită practică. Fotbalul este, de departe, cea care naște reale pasiuni și care dă dependență.

În avanpremiera Euro 2024, care are loc în Germania începând de luna viitoare, Like5 a ales cinci filme cu și despre fotbal care să te introducă în atmosfera jocului.

MEAN MACHINE

”Mean Machine” (2001), comedie regizată de Barry Skolnick, cu Vinnie Jones, Jason Statham și Sally Phillips în distribuție, spune povestea unui star al fotbalului englez care este încarcerat pentru agresiune. În închisoare, el conduce un grup de deținuți într-un meci împotriva gardienilor închisorii.

Filmul e produs de cineaștii Guy Ritchie și Matthew Vaughn, care au lucrat împreună la filmele ”Lock, Stock and Two Smoking Barrels” și ”Snatch”.

Mean Machine

THE DAMNED UNITED

Filmul biografic ”The Damned United” (2009), regizat de Tom Hooper, spune povestea celor 44 de zile în care controversatul Brian Clough a fost antrenor al clubului englez de fotbal Leeds United.

Din distribuție fac parte Michael Sheen, Timothy Spall, Colm Meaney, Jim Broadbent și Henry Goodman.

The Damned United

UNITED PASSIONS

Gerard Depardieu joacă în ”United Passions” rolul Jules Rimet, cel care a fondat în 1930 Cupa Mondială, fost președinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA). Din distribuție fac parte Sam Neill și Tim Roth.

Filmul din 2014, regizat de Frédéric Auburtin, urmărește traseul FIFA de-a lungul conducerii a trei președinți de asociații: Jules Rimet, Joao Havelange și Sepp Blatter.

United Passions

TED LASSO

”Ted Lasso” (2020 – 2023), unul dintre cele mai premiate seriale de comedie (cu 13 Primetime Emmy, între altele), relatează, în trei sezoane, aventurile unui antrenor american de fotbal și ale secundului lui, ajunși în Londra să conducă AFC Richmond în lupta împotriva unora ca West Ham și Manchester City.

Jason Sudeikis este bonomul Ted Lasso, Hannah Waddingham este Rebecca Welton, proprietara clubului, Brett Goldstein este Roy Kent, vedeta echipei, iar Juno Temple este Keeley Jones, starletă devenită PR.

Ted Lasso

THE BEAUTIFUL GAME

”The Beautiful Game”, regizat de Thea Sharrock și lansat anul acesta de Netflix, urmărește o echipă de fotbaliști englezi fără adăpost, condusă de antrenorul Mal (jucat de Bill Nighy), care călătorește de la Londra la Roma pentru a participa la un turneu anual de fotbal la nivel mondial – Cupa Mondială a Persoanelor fără Adăpost. În ultimul moment, decid să aducă cu ei un atacant talentat, Vinny (Micheal Ward), dar el trebuie să se confrunte cu propriile probleme și trecutul cândva promițător, pentru a ajuta echipa să câștige cupa și să-și continue propria viață.

The Beautiful Game

Articole similare