Features5 dintre personajele noului sezon “The Sandman”

5 dintre personajele noului sezon “The Sandman”

Cel de-al 2-lea sezon “The Sandman”, producție originală Netflix, aduce în scenă noi membri în distribuție în rolurile unor personaje magice

Bazată pe îndrăgitele benzi desenate semnate de Neil Gaiman, seria originală Netflix “The Sandman” pregătește cel de-al 2-lea sezon. La data apariției, în 1988, “The Sandman” a marcat începutul revoluției romanelor grafice prin amestecul de mitologie și magie neagră care nu se baza pe supereroi, ci introducea noi personaje din lumea celor fără sfârșit, inclusiv Morpheus readus la viață. “The Sandman” aducea referințe literare emblematice precum William Shakespeare, John Milton și eroi din mitologia greacă, romană, nordică și celtică. “The Sandman” scria istorie prin succesul său: includerea în premieră a unui roman grafic în lista celor mai bine vândute cărți din New York Times, prima și singura bandă desenată recompensată cu World Fantasy Award pentru ficțiune scurtă, 26 de premii Eisner (echivalentul Oscarului benzilor desenate). 
Creat de Allan Heinberg și David S. Goyer, “The Sandman” îl are în centru pe Dream (interpretat de Tom Sturridge), entitatea cosmică ce controlează toate visele, cel care după 100 de ani de captivitate neașteptată, călătorește în timp și printre lumi pentru a elimina haosul creat de absența sa. Nu știm niciodată unde ne duc visele, dar creatorii pregătesc ceva nesfârșit de special în noul sezon dând viață unor povești “într-un mod care ar fi fost odată de neimaginat” declară Neil Gaiman, producătorul executiv. Publicul va experimenta o călătorie nemaivăzută din Grădina Destinului în Iad, din Inima Visului în Grecia Antică și Franța revoluționară. Universul DC “The Sandman” evoluează și ia forme noi, familia Endless se reunește cu noi membri pentru a complota vise și coșmaruri. 

Like5.ro a pregătit o selecție de 5 personaje noi din “The Sandman” sezonul 2, interpretate de actori cu care te-ai intersectat în alte producții celebre: 

WANDA – INDYA MOORE

Personajul Wandei are o rezonanță cu totul specială pentru Neil Gaiman încă din 1988, de la debutul “The Sandman”: înconjurat de prieteni trans, a decis să introducă pentru prima oară un astfel de personaj în benzile desenate. Reacțiile au fost surprinzătoare, Wanda a fost o inspirație pentru cititori. E momentul ca femeia trans să își facă apariția pe ecran în cel de-al 2-lea sezon “The Sandman”! Interpretată de Indya Moore (cunoscută publicului din “Queen & Slim”, “Pose”, “Aquaman”), Wanda este o șoferiță profesionistă, agentă de securitate pentru o firmă de turism exclusivă. Personajul ei se dovedește a fi un ghid indispensabil în călătoria nesfârșită spre lumea trezită. 

LOKI – FREDDIE FOX

Practicant al magiei, Loki este Zeul Înșelăciunii și se poate transforma în absolut orice pentru a-i deruta pe cei din jur: într-un obiect, animal sau ființă umană. Poate deforma realitatea dându-i un cu totul alt sens. Nemuritor și veșnic prin definiție, Loki este personajul seducător, de-a dreptul irezistibil și periculos. Freddie Fox (cunoscut publicului din serialele “The Great”, “Slow Horses”, “The Gentlemen” sau cel mai recent sezon “House of the Dragon”) îl interpretează pe celebrul zeu al haosului în cel de-al 2-lea sezon “The Sandman”. 

THOR – LAURENCE O’FUARAIN

Zeul furtunii Thor din “The Sandman” nu seamănă deloc cu personajul văzut în restul benzilor desenate DC. E grosolan și condus în întregime de pofte pentru mâncare și băutură, precum și de instincte pentru luptă și sex. Neil Gaiman a studiat intens benzile desenate existente având în vedere faptul că a fost abordat de Marvel Studios pentru pregătirea francizei “Thor”. Dar cum personajul nu trebuia să se abată de la direcția originală, Gaiman a refuzat oferta și i-a sculptat o formă originală în “The Sandman”. Thor e adus la viață de Laurence O’Fuarain după experiența sa în producții precum “Game of Thrones”, “Vikings”, “The Witcher: Blood Origin” sau “The Gentlemen”. 

ODIN – CLIVE RUSSELL

Tatăl lui Thor și fratele de sânge al lui Loki, Odin este unul dintre aliații de nădejde ai lui Dream. Avalanșa peripețiilor în care este implicat îl forțează să ia măsuri extreme în eforturile sale de a-l împiedica pe Ragnarök. Zeul magiei și fin cunoscător al tehnicilor și ritualurilor, Odin este interpretat de Clive Russell. Înălțimea impunătoare și vocea cu ton foarte răgușit sunt trăsăturile distinctive ale lui Clive Russell care i-au dat șansa de a interpreta personaje dificile precum căpitanul Tanner din “Sherlock Holmes” și tatăl lui Lancelot din “King Arthur”

PUCK – JACK GLEESON

Inspirat din personajul lui Shakespeare din “Visul unei nopți de vară”, Puck este spiridușul răutăcios care agită apele în noul sezon “The Sandman”: e fascinat de muritori și nu se bucură de absolut nimic. Bufon prin excelență, Puck e intepretat de Jack Gleeson, o figură pe care nu o poți uita. Gleeson s-a remarcat în rândul publicului, dar mai ales al criticii, prin rolul monstruosului Joffrey Baratheon din “Game of Thrones”. Interpretarea unuia dintre cele mai detestabile roluri din Westeros l-a făcut pe Jack Gleeson să își reconsidere motivația pentru actorie astfel încât a luat o pauză după filmările celebrului serial și a revenit pe platouri abia în 2020. A mai apărut în câte 2 episoade din “Sex Education” și “The Famous Five”. 

 

Photo CreditNetflix

Articole similare