Features5 dintre cele mai proaste filme din toate timpurile

5 dintre cele mai proaste filme din toate timpurile

Elucubrații și execuții penibile, în cinci dintre cele mai proaste filme realizate vreodată.

Subiecte absurde și interpretări pe măsură, unele chiar livrate de actori importanți, fac ca sute de producții lansate în ultimul secol să fie considerate – de public și de critici – filme de… nevăzut.
Like5 a ales cinci dintre acestea care, în cazul unei vizionări, e posibil să te amuze.

THE ATTACK OF THE GIANT MOUSSAKA (1999)

”Attack of Giant Moussaka” este o parodie elenă științifico-fantastică produsă, scrisă și regizată de Panos H. Koutras, care în scurt timp a obținut statutul de film-cult.

Atena și atenienii se află în război cu o gigantică felie de musaca produsă din greșeală atunci când o porție obișnuită este lovită de o rază a unei nave spațiale extraterestre. Terifianta musaca străbate străzile orașului semănând panică și ucigând ce îi iese în cale.

BALLISTIC: ECKS VS SEVER (2002)

Antonio Banderas și Lucy Liu joacă împreună în ”Ballistic: Ecks vs Sever”, considerat unul dintre cele mai nereușite filme de acțiune.

Bântuit de moartea misterioasă a soției sale, Jeremiah Ecks a devenit un singuratic, dar fostul agent al FBI este șantajat să revină în serviciu pentru a da de urma unui fost agent al CIA, cu nume de cod Sever, care l-a răpit pe fiul șefului unui comitet secret al agențiilor internaționale de securitate.

Un film uimitor de inept, spun criticii, ”Ballistic: Ecks vs. Sever” oferă o acțiune exagerată, de la un capăt la altul, fără vreun pic de inteligență, coerență, stil sau originalitate.

MERCI DOCTEUR REY (2002)

Un homosexual (jucat de Stanislas Merhar) îi spune unei femei (Jane Birkin) care se dă drept psihiatru că a fost martor la o crimă – ar putea fi, pe scurt, sinopsisul ”Merci Docteur Rey”, semnat de Andrew Litvack.

Este văzut ca o farsă prea trăsnită ce încearcă să fie sofisticată, dar îi lipsește luciditatea și o narațiune coerentă.  Distribuția e completată de unii ca Dianne Wiest, Vanessa Redgrave și Jerry Hall.

THE ROOM (2003)

”The Room”, apreciat de mulți critici drept ”cel mai prost film făcut vreodată”, este atât de slab încât a devenit și el film-cult.

Producția realizată de Tommy Wiseau l-a inspirat pe James Franco, iar lungmetrajul acestuia din urmă ”The Disaster Artist” a fost unul dintre cele mai bune ale anului 2017, fiind recompensat cu marele premiu la Festivalul de la San Sebastián, premiat la Globurile de Aur și nominalizat la Oscar, între altele.

Nu este cazul ”The Room”. Tommy Wiseau l-a scris, l-a regizat și a jucat rolul principal. Totul dezastruos. În San Francisco, viața aparent perfectă a unui bancher amabil este dată peste cap atunci când viitoarea lui mireasă începe o aventură pasională cu cel mai bun prieten al său. De aici și replica – spusă complet forțat – ”Why, Lisa, why?!”.

SHARKNADO (2013)

Rechini pică din cer și… ucid oameni. Când un uragan neobișnuit inundă Los Angeles, rechinii domină apa, pământul și aerul, terorizând populația. Filmul de televiziune realizat de Anthony C. Ferrante a avut cinci continuări, la fel sau chiar mai ”reușite”.

Distribuția comediei SF este condusă de Ian Ziering, cunoscut pentru rolul din serialul ”Beverly Hills 90210”, iar alături de el mai apar Tara Reid și John Heard.

Articole similare