Features5 detalii din culisele producției Star Wars "The Acolyte”

5 detalii din culisele producției Star Wars “The Acolyte”

“The Acolyte”, producție originală Disney+, explorează o poveste inedită din universul Star Wars.

Una dintre cele mai de succes francize din lumea filmului, Star Wars este o sursă de inspirație nelimitată pentru creatorii de la Hollywood. “The Acolyte”, cea mai recentă serie originală Disney+, aduce în prim-plan pentru prima oară reprezentarea Înaltei Republici, un teritoriu mai puțin explorat până acum. Acțiunea din prequel are loc cu aproape 100 de ani înainte perioadei din “Star Wars: The Phantom Menace” și surprinde perioada de glorie și prosperitate a luptătorilor Jedi. Serialul de 8 episoade debutează pe 5 iunie, în exclusivitate pe Disney+, cu primele 2 episoade. Like5.ro ți-a pregătit 5 detalii din culisele producției “The Acolyte”: 

ORIGINEA ȘI INSPIRAȚIA

Profund fascinată de universul Star Wars, creatoarea, scenarista și regizoarea Leslye Headland (cunoscută pentru serialele “Single Drunk Female” sau “Russian Doll”) a convins instant producătorii că ea și doar ea poate să exploreze într-o manieră originală universul întunecat. Pornind de la episodul “The Phantom Menace”, Headland a vrut să afle cum s-a derulat călătoria Jedi spre apogeul puterii lor, iar dualitatea a devenit centrul poveștii, cu laturile luminoase și întunecate ale Forței și dinamica interioară a unei familii sfâșiată de convingeri opuse. Inspirat de stilistica “Kill Bill”, “Crouching Tiger, Hidden Dragon” și artele marțiale Wuxia, serialul “The Acolyte” permite acces inedit în galaxia Star Wars. Thrillerul misterios invită publicul în zonele gri ale unor teme universale (binele și răul, lumina și întunericul). 

PERSONAJELE

Pregătește-te să o descoperi pe Mae Aniseya, interpretată de Amandla Stenberg, cunoscută pentru “The Hunger Games” și profund impresionată de călătoria ei în galaxia Star Wars, o experiență deopotrivă fantezistă și magică. Jecki Lon (interpretată de Dafne Keen – “His Dark Materials”) este unul dintre personajele de bază Jedi care se adaptează continuu la mediu și la oamenii din preajmă. Cea mai dificilă parte a construcției personajelor a fost renunțarea la admirația profundă pentru Jedi și identificarea slăbiciunilor acestora. Centrul conflictului, Sol, interpretat de Lee Jung-jae (“Squid Game”) este deopotrivă formidabil și intimidant, disponibil și vulnerabil emoțional. Carrie-Anne Moss joacă rolul Maestrului Indara, iar restul universului e completat de vrăjitoare, androizi și extratereștri. 

CREAREA EPOCII DE AUR JEDI

Provocarea principală a echipei de producție a fost crearea lumii luxuriante și prospere. Chiar dacă sunt revizitate decoruri familiare din galaxia Star Wars, Epoca de Aur trebuia marcată cum se cuvine, la fel și dinamica schimbătoare, iar cheia a fost culoarea. “The Acolyte” a fost filmat în locații din Anglia, Țara Galilor și Madeira (Portugalia) pentru a surprinde esența Epocii Jedi, precum și în semn de prețuire adusă trilogiei Star Wars. Serialul original Disney+ propune nave spațiale reimaginate, precum un stil diferit de ilumare a interioarelor. 

INSPIRAȚIA COSTUMELOR ȘI A MACHIAJULUI

Dinamica poveștii și a personajelor a impus costume perfect integrate în context. Referințele își au rădăcinile în civilizațiile antice, în cultura berberă din Africa de Nord, Maroc, Mongolia și Siberia. Negrul, griurile întunecate, albul au fost completate de purpuriul regal care devine din ce în ce mai prezent spre finalul serialului. Imaginea lui Mae a presupus un proces special de stilizare: șuvițele au fost inspirate de triburile africane care utilizau lutul în mod obișnuit pentru crearea efectului. Echipa de creație a recurs la o vopsea acrilică pregătită printr-o tehnică de rulare aparte. 

COLOANA SONORĂ

Tema sonoră Star Wars este emblematică, drept urmare presiunea a fost uriașă pentru echipa “The Acolyte”. Partitura dinamică compusă de Michael Abels (“Get Out”, “Us”, “Nope”) se resimte de-a lungul serialului în secvențele care introduc detalii mai puțin familare fanilor Star Wars. Semnalele cheie clasice sunt punctate de o muzică percutantă atunci când se încinge lupta, în timp ce zgomotele săbiilor rămân elementul de legătură cu tradiționalul și emblematicul sunet Star Wars. 

Photo CreditDisney+

Articole similare