Features5 detalii care să te pregătească pentru “A Gentleman in Moscow”

5 detalii care să te pregătească pentru “A Gentleman in Moscow”

Seria limitată “A Gentleman in Moscow”, cu Ewan McGregor în rolul principal, debutează în exclusivitate pe SkyShowtime pe 18 aprilie

Adaptare în 8 episoade a romanului internațional de succes semnat de Amor Towles, “A Gentleman in Moscow” te poartă în Rusia interbelică și îți prezintă surprinzătoarea poveste a Contelui Alexander Rostov (interpretat de Ewan McGregor) nevoit să se adapteze schimbărilor într-o perioadă istorică neobișnuită. În urma Revoluției Ruse, trecutul aristocratic al contelui îl aruncă într-un exil ciudat, arest pe viață, în cel mai luxos hotel din Moscova, Hotel Metropol. O poveste emoționantă despre provocările unei lumi noi ce se resimte deopotrivă în interioarele și exterioarele Metropolului, urmărită de-a lungul a 30 de ani. Din 18 aprilie, primele 3 episoade “A Gentleman in Moscow” sunt disponibile în exclusivitate pe SkyShowtime, iar Like5.ro ți-a pregătit 5 detalii care să te pregătească pentru extravaganta producție:

HOTEL METROPOL – UN PERSONAJ ÎN SINE

La inaugurarea din 1905 a Hotelului Metropol din Moscova, acesta nu era doar cel mai bun hotel din oraș, ci, fără îndoială, cel mai bun din Rusia. Primul hotel cu apă caldă în dormitoare, cu telefoane în dormitoare, cu servicii de înaltă calitate, cu mobilier franțuzesc în întreaga clădire și picturi din secolul al XIX-lea. În 1922, atunci când vizitatori din Occident ajungeau în Moscova, aceștia erau cazați la Metropol din dorința de a-i impresiona cu unul dintre cele mai sofisticate hoteluri din apropierea Kremlinului. Arestul pe viață al Contelui Rostov în emblematicul loc decretează începutul unui nou capitol al existenței sale. Metropol este un personaj în sine în serial, precum clădirea din “Psycho”, “The Shining” sau “Grand Budapest Hotel”. Un decor construit în 5 luni de zile ce traduce transparent Rusia stalinistă și respiră o magie aparte prin camerele sale labirintice.

EWAN MCGREGOR ÎN ROLUL CONTELUI ROSTOV           

Ewan McGregor se potrivește de minune rolului aristocratului sofisticat, uman, optimist în ciuda umilinței sociale prin care a trecut. Faptul că primește o slujbă îi dă sens, deși urmărește cu atenție schimbările locului pe măsură ce regimul comunist pune stăpânire și frumusețea din jur se distruge. Urmărindu-l în rolul Contelui de-a lungul a 30 de ani, transformarea sa a fost extrem de elegantă, fără ca artificiile de machiaj și coafură să pară nefirești. Pentru a intra în personaj cum se cuvine, Ewan McGregor a decis să își lase mustața să crească descoperind astfel styling-ul ei pentru a se integra personajului în variatele faze de filmare. 

COSTUMELE 

Provocarea de a surprinde parcursul celor 30 de ani s-a resimțit deopotrivă în costume și scenografie. Cravatele, pantofii și costumele au fost special create pentru personajul lui Ewan McGregor, iar schimbările subtile ale fiecărui deceniu au surprins deopotrivă fericirea și tristețea unor personaje care se transformau în paralel cu decorul. Să punctezi decadența unui loc în perioada sa de glorie, să completezi povestea, nu să distragi atenția spre costume, a fost parte din crearea unei lumi magice. De la limbajul uniformelor valeților în ton cu decorurile până la utilizarea a unei cantități considerabile de aur și lame, la turbanele și paltoanele fermecătoarei actrițe Anna Urbanova (interpretată de Mary Elizabeth Winstead). Pe de altă parte, pentru puștoaica Nina (Alexa Goodall), fascinată de galben, au fost create nenumărate ținute în nuanțe diferite, mai puternice (în scenele întunecate, pentru a ajuta filmarea) sau mai discrete (perfecte în ton cu aurul decorului).

UN TON VESEL CU PUȚIN PIPER

Regizorul Sam Miller (cunoscut pentru “Surface”, “I May Destroy You”, “Luther”), câștigător BAFTA, nominalizat la Emmy, a identificat și plusat tonul perfect al seriei: “am încercat să găsim o lume în care toate aceste lucruri se pot întâmpla: lucruri fantastice, frumoase, puerile, hazlii și incredibil de tragice. Am identificat un spațiu ingenios vizual în care se derulează povestea” a declarat regizorul. Piatra de încercare a fost istoria perioadei de la care s-a divagat în culoare, anarhia și răutatea personajelor, într-un ton vesel care are puțin piper și condimente. 

ADAPTAREA ROMANULUI

“Televiziunea a fost cel mai mare cadou pentru romancieri, de la mașina de scris încoace” a declarat Amor Towles, autorul romanului adaptat în 8 episoade. Seria limitată “A Gentleman in Moscow” reușește să surprindă transformarea personajelor și amintește de filme vechi, fără a fi de modă veche. Trece de la emoție la comedie de moravuri și analizează în profunzime ideea de familie și legăturile semnificative dintr-o viață.

Photo CreditSkyShowtime

Articole similare