Lifestyle5 designeri străini de bijuterie pe care să-i descoperi în România

5 designeri străini de bijuterie pe care să-i descoperi în România

Galeria Assamblage, primul spațiu permanent dedicat bijuteriei contemporane, sărbătorește 1 an de la deschiderea oficială și adună sub umbrela sa o comunitate de artiști străini pe care trebuie să îi descoperi.

Galeria Assamblage este continuarea firească și susținută a unuia dintre cele mai îndrăznețe proiecte din zona bijuteriei contemporane din România: Școala de Bijuterie Assamblage, platforma educațională de pionierat deschisă în 2010 de către designerul român David Sandu. Școala Assamblage este locul în care a înflorit și s-a perfecționat arta designului de autor, locul în care s-au descoperit noi voci.

În Galeria Assamblage descoperi fascinanta diversitate a bijuteriei contemporane prin intermediul colecțiilor expuse. Locul are un aer eclectic prin combinațiile viziunilor artistice ale designerilor: de la bijuterie experimentală, materiale alternative până la bjiuterii contemporane fine. Deschisă în timpul săptămânii, între 11:00 și 18:00, îți garantăm că de îndată ce îi vei păși pragul, te vei îndrăgosti iremediabil și nu vei rezista colecțiilor! Like5.ro îți prezintă 5 designeri străini din portofoliul Galeriei Assamblage:

AMÀLGAMA

Fondată de artista Giorgia Tasca, cu o bogată experiență în designul vestimentar, pasionată de identificarea noilor tendințe, Amàlgama Jewels este expresia fără limite și compromisuri a artistei, caracterizată printr-un registru estetic organic și îndrăzneț. Bijuteriile Amàlgama se evidențiază prin caracterul tactil, iar colecția “Ambrosia” are în centru simbolurile divinității, puterii, abundenței. Piesele “Ambrosia by Amàlgama” se identifică printr-o creștere explozivă în urma unor schimbări esențiale: de la mesajele încrustate până la detaliile elementelor ce nu se sfiesc în a genera amprenta personală a lui Tasca. 

ANNA MALISHEVSKAYA

Radăcinile bijuteriilor Annei Malishevskaya sunt în formele neregulate ale naturii și se evidențiază prin poezie, emoție și tandrețe. O căldură aparte pornește din formele fluide ale fiecărei piese. După studii aprofundate de design grafic 3D, artista ucrainiană a simțit nevoia apropierii de anatomia bijuteriei pentru a experimenta toate stările și emoțiile cu ajutorul materialelor de lucru. Texturile pieselor Annei Malishevskaya sunt explorate adânc, se întâlnesc armonios în elemente organice și abstracte, cu o viziune estetică unică. Piesele ei grațioase și hipnotizante sunt lucrate manual și traduc un sentiment profund de libertate. 

KALITA 

Din bijuteriile designerului ucrainian Igor Kalita se revarsă un profund sentiment regal. Texturile, formele, pietrele se adună într-un tot unic care dau un sens aparte purtătoarei. Cu experiență de aproape 30 de ani în domeniu, Kalita se inspiră în creațiile sale din frumusețea naturii. Bijuteriile sale sunt asociate cu flori, textura scoarței de copac, frunze, pâmânt, nisip în culori vii. Toate acestea prind o formă atât de curajoasă care inspiră forță și încredere. Fără a urma tendințele, Kalita creează bijuterii atemporale, în colecții speciale și limitate. 

LOGVIN

Bijuteriile semnate de ucrainianul Vadym Logvynenko, creatorul brandului Logvin, exprimă forță și putere. Relocat în România în urma războiului, Vadym este prezent la cele mai importante expoziții din întreaga Europă, iar bijuteriile sale sunt în topul recomandărilor celor mai apreciate reviste de modă (Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, Marie Claire, Cosmopolitan). “The Way”, cea mai recentă colecție Logvin, include piese lucrate în argint și aur de 24 de karate printr-o tehnică străveche, “keumboo”, care se bazează foarte mult pe flerul designerului de a identifica, cu o precizie chirurgicală, momentul împletirii materialelor printr-o amprentă unică. Colecția traduce cu o eleganță aparte brutalitatea, forța, maturitatea spirituală. Artistul descrie “The Way”: “sub presiune, devenim prețioși”. 

OLIVER DE GEM

Originar din Beirut, Oliver de Gem are experiență de peste 15 ani în consultanța de design, iar de 6 ani creează propriile colecții inspirate din forme geometrice și arhitectură. Modelează farmecul argintului și aurului pornind de la concepte simple: “It’s Complicated” s-a născut de la un simplu nod, explorând complexitatea elementară a eleganței. De la arta îmbrățișării nodului, Oliver de Gem duce metalele într-o zonă mult mai îndrăzneață prin colecția “Aria” – prin forme îndrăznețe și ferme care inspiră speranță și seninătate. Broșa Aria se lipește de tine cu inima de ei argint. 

Articole similare