Lifestyle5 designeri români de bijuterie ale căror creații trebuie să le porți

5 designeri români de bijuterie ale căror creații trebuie să le porți

Galeria Assamblage, primul spațiu permanent dedicat bijuteriei contemporane, sărbătorește 1 an de la deschiderea oficială și adună sub umbrela sa o comunitate de artiști autohtoni pe care trebuie să îi descoperi.

Galeria Assamblage din București este locul unde descoperi cei mai vocali designeri de bijuterie contemporană. Prelungire naturală a Școlii de Bijuterie, Galeria Assamblage expune designeri români de bijuterie cu o viziune vie, colorată, inedită. Sunt artiști crescuți în spiritul Assamblage, care au evoluat de la stilul autodidact la designeri independenți confirmați.

Provocarea Assamblage se traduce printr-o continuă descoperire și perfecționare a bijuteriei contemporane din România. Like5.ro îți prezintă 5 designeri români de bijuterie ale căror creații trebuie să le porți, 5 viziuni feminine care îți vor da un boost de energie prin colecțiile lor:

ANDREIA GABRIELA POPESCU

Andreia Gabriela Popescu construiește un univers sofisticat prin piesele sale. Volumele bijuteriilor completează îndrăzneț asortarea lor, iar finisajele materialelor (de la platină, aur, argint, pietre până la rășina spontană) dau un sens special construcțiilor. Colecția “Solve et Coagula Colors” este o explozie de veselie prin culorile vii și e invitația designerului de a-ți imagina lumi. Sinestezia culorilor te duce cu gândul la locuri, gusturi, emoții și sunete. Violetul din bijuteriile Andreiei Gabriela Popescu e irisul, mesagerul primăverii și al libertății. 

CARA

Inginer de profesie, artista Andreea Carastoian (cunoscută sub brandul Cara) a crescut cu pasiunea pentru bijuterii și formele geometrice. Argintul nu mai cunoaște limite în mâinile sale, se traduce în construcții ce imită betonul, iar colecția “Lanes” aduce linii bine delimitate ce inspiră evoluție, proiecții viitoare prin recompunerea trecutului. Prezentul interior e stratificat și se prelungește în inele, broșe, coliere cu atingeri discrete de auriu. 

MADELEINE

Linia de bijuterii creată de Mădălina Tudor Radulea, Madeleine, este inspirată din ornamente extreme și materiale bogate cu forme brute reinterpretate într-o viziune minimalistă. Realizează piese în serii mici sau unice din aur și argint reciclat. Colecția “Heritage” are la bază tradiția vechilor monede de 20 de franci Napoléon interpretată într-o cheie modernă. Colierul tradițional purtat în trecut cu ocazia căsătoriei se prelungește în prezentul Madeleine sub forma unor pandantive de o eleganță cu aer vintage. 

MIHAELA GRAMA

Bijuteriile Mihaelei Grama se evidențiază prin forme clasice cu texturi inedite, culori molcome. Lucrează cu materiale organice și plante uscate sigilate în rășină și metal. Florile de soc, căsuțele din povești surprinse în pandantive delicate sunt prelungirea stabilității Mihaelei Grama. În colecția “Wishful” ierburile se topesc în metale și rămân impregnate lăsând senzația de amprentă peste liniile imperfecte. Designerul le descrie drept “războiul personal pentru sănătate și cu luptele din jurul nostru”.

OCTAVIA CHIRU

Octavia Chiru iese din tiparele materialelor clasice și te aruncă într-o zonă solară cu accente naturale. Iubitoare de materiale sustenabile, Octavia Chiru se joacă cu toate culorile și nuanțele în inele de ceramică amestecate atât de firesc cu bumbac și in, susținute de aur și argint. Realizate manual, bijuteriile sale sub forma unor abstracțiuni curioase sunt ochioase, lucioase, unice. “OrGAniC my VIEW” este colecția care îmbrățișează armonios natura și te invită la conectare cu lumea din jur.  

Articole similare