Features5 deserturi despre care nu știai că sunt tradiționale de Crăciun 

5 deserturi despre care nu știai că sunt tradiționale de Crăciun 

E perioada pregătirilor intense pentru meniul de sărbători.

Tendința este a de a descoperi cele mai gustoase și spectaculoase preparate. Cert este că există o seamă de specialități pe care le cunoști din timpul anului dar despre care poate nu aveai neapărat habar că sunt deserturi tradiționale de Crăciun în anumite părți ale lumii. Am ales 5 deserturi de acest gen:

PRĂJITURA CU FOI DE MIERE

Sau prăjitura copilăriei: foi de miere, cremă de griș și gen acrișor. În Slovacia este cunoscută drept Medové Rezy și este un desert tradițional de Crăciun. Cu un grad mediu de dificultate în ideea în care foile trebuie pregătite cu cel puțin o zi înainte de împachetare a desertului.

OREZUL CU LAPTE

Cine ar fi crezut că un clasic este, de fapt, cel mai popular desert danez de Crăciun. Orezul cu lapte poartă numele de Risengrød, este o budincă în care se amestecă și migdale, completată de un delicios sos de cireșe. Un desert îndrăgit de toate clasele sociale în trecut, fie ei bogați sau săraci. Anii 1800 au adus o schimbare în rândul burgheziei europene din dorința de a se distinge de restul lumii inclusiv la capitolul mâncare. Dar cum nici cei mai pretențioși nu doreau să se lipsească de deliciosul desert cu orez, au decis să adauge ingrediente prețioase celebrului preparat astfel încât rețeta a fost îmbunătățită cu frișcă și migdale.  

PAVLOVA

Originea pufoasei prăjituri stârnește în continuare nenumărate discuții, dar noi punctăm un alt detaliu din istoricul Pavlova: tradițiile australiene și neozeelandeze includ bezeaua în meniul de sărbători. Există și o explicație pentru aceasta: Crăciunul este în plin sezon estival în acea parte a lumii, drept urmare sunt populare deserturile ușoare, răcoroase, completate de frișcă și fructe. 

BEIGLI UNGURESC 

Deserturilor ungurești nu le poți rezista pur și simplu. Aluaturile sunt pregătite cu migală, completate de umpluturi consistente, de siropuri care aduc un surplus de aromă și o doză de irezistibil. Beigli este prăjitura tradițională de Crăciun, o ruladă cu nuci și semințe de mac. În folclorul maghiar, semințele de mac sunt simbolul bogăției și sănătății, în vreme ce nucile reprezintă protecția împotriva ghinionului. Combinația celor două elemente în beigli fac ca desertul să fie nelipsit din meniul de Crăciun și Anul Nou. 

CREMA DE ZAHĂR ARS

Poate unul dintre cele mai elegante deserturi prin amestecul de simplitate și rafinament. Crema de zahăr ars a primit de-a lungul timpul, în funcție de regiune, denumiri mai mult sau mai puțin sofisticate: crème caramel, crème brulée, cremă catalană. Textura catifelată și aroma puternică poziționează desertul în topul culturii culinare spaniole. Este desertul care creează o puternică legătură între trecut și prezent, prin transmiterea rețetei din generație în generație, inclus în meniul celor mai importante evenimente din an. Încununează masa de Crăciun și simbolizează spiritul de dăruire și recunoștință. Minunata cremă are o tradiție de Crăciun și în America de Sud, mai ales în Brazilia. 

Articole similare